Ανακοινώσεις Φορέων

08/08/2022 - 18:15

Δέσμευση προς ΔΕΥΑΛ από Γ.Γ. Αιγαίου για χρηματοδότηση έργων

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 πραγματοποιήθηκε στη Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, σύσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Λέσβου κ. Γεώργιο Φλώρο, τον Αντιπρόεδρο  της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτή Νομού Λέσβου,κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, παρουσία του Αναπληρωτή Προϊστάμενου Τμήματος Μελετών και έργωντης Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Τζουτζομήτρου, της Γενικής Διευθύντριας της ΔΕΥΑ Λέσβου κας Δέσποινας Μπώκου και του Διευθυντή Υπηρεσίας Περιβάλλοντος της ΔΕΥΑ Λέσβου κ. Σωτήρη Βασίλαρου.

Από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Λέσβου κ. Γεώργιο Φλώρο, τέθηκαν τα θέματα που αφορούν τη χρηματοδότηση δράσεων της επιχείρησης από το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στους τομείς Προμήθειας και Εγκατάστασης μικρών μονάδων επεξεργασίας νερού, ανόρυξη γεωτρήσεων, συντήρηση δεξαμενών ύδρευσης κλπ. στις  Δημοτικές Ενότητες αρμοδιότητας της ΔΕΥΑΛ σε όλο το νησί.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ επεσήμανε στο Γενικό Γραμματέα κ. Κουτουλάκη, τη σημαντική και συνεχή βοήθεια του κ. Χ. Αθανασίου στη ΔΕΥΑΛ, στον προγραμματισμό και υλοποίηση στόχων και δράσεων της επιχείρησης τόσο σε συγχρηματοδοτούμενα έργα – προμήθειες, όσο και μικρότερα που αντιμετωπίζουν την καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης. 

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν εκτενώς οι δράσεις που μπορεί να χρηματοδοτήσει το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής και κατατέθηκαν από τα στελέχη της ΔΕΥΑ Λέσβου και της Γενικής Γραμματείας οι απαιτήσεις και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες χρηματοδότησης.

 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με δεσμεύσεις από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη για άμεση προώθηση προς χρηματοδότηση έργων ή προμηθειών που θα είναι προς όφελος του τόπου μας και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από μέρους του για τη διεύρυνση της επιλεξιμότητας των δράσεων για να βοηθήσουμε και να φανούμε χρήσιμοι ως Υπουργείο. 

 

Μοιράσου το άρθρο!