Ανακοινώσεις Φορέων

23/04/2020 - 12:51

Μανωλακέλλης: Είναι ηθικό Αντιδήμαρχο σας να καταθέτει προσφυγές για τον αγωγό στη Λαγκάδα;

Το τρίτο μέρος του σήριαλ ανταλλαγής επιστολών μεταξύ του Προέδρου του ΤΕΕ Β. Αιγαίου και του Δημάρχου Μυτιλήνης. 

Η σημερινή απάντηση του Προέδρου ΤΕΕ Β. Αιγαίου κ. Μανωλακέλλη στη χθεσινή απάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης κ. Στρατή Κύτελη για την αρχική ανακοίνωση του κ. Μανωλακέλλη. 

Κύριε Δήμαρχε,

Σε απάντηση της από 22/04/2020 επιστολής σας, θα ήθελα να σας πω ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, που έχω την τιμή να εκπροσωπώ, είναι θεσπισμένα  ο Πρώτος Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας. Η επιστολή απεστάλη μετά από ομόφωνη απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ.

Ως πρώην υπάλληλος Τ.Υ. του Δήμου Λέσβου δεν είχα υποχρέωση ως προς την εκτέλεση των καθηκόντων μου να γνωρίζω τα νομικά ζητήματα που αφορούσαν τη ΔΕΥΑΛ, η οποία, να σας ξεκαθαρίσω αν σας διαφεύγει, αποτελεί ξεχωριστό φορέα από τον Δήμο και διαθέτει αυτοτελή Τεχνική Υπηρεσία. Πόσο μάλλον ως υπάλληλος του Δήμου Δυτικής Λέσβου δεν έχω καμία επαγγελματική σχέση με το εν λόγω έργο και τις διαδικασίες του.

Ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ σαφώς και γνωρίζω για τα νομικά ζητήματα που προέκυψαν από την προσφυγή των κατοίκων/επαγγελματιών της περιοχής, οφείλουμε όμως να καταδεικνύουμε/αναδεικνύουμε και να επισημαίνουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αδράνεια των πολιτικών ηγεσιών του τόπου γύρω από τεχνικά ζητήματα. Ειδικά, όταν πρόκειται για επείγοντα ζητήματα που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

Στην επιστολή σας, αναφέρετε ημερομηνίες προσφυγών που έλαβαν χώρα κατά την δική σας δημαρχιακή θητεία. Οι προσφυγές αυτές και τις δύο φορές έγιναν από έγκριτο νομικό που τυγχάνει να είναι Αντιδήμαρχος σας.  Φυσικά, όλα έγιναν στο πλαίσιο της νομιμότητας. Πόσο όμως ηθικό είναι αυτό για το Δήμο; Ποιες οι ενέργειές σας για να αποσοβήσετε την καθυστέρηση του έργου, την ώρα που θα μπορούσαν για 50 μέρες να υπήρχαν οι δυνατόν λιγότερες μετακινήσεις λόγω του COVID -19;

 

Χαιρετίζουμε ως ΤΕΕ την απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/2006 με την οποία απερρίφθη και η δεύτερη προσφυγή, και ευελπιστούμε ότι ο Δήμος δεν θα συρθεί και σε 3η προσφυγή από τον Αντιδήμαρχό σας, και πάλι κατά του Δήμου. Έχουμε εξάλλου την δημόσιά δέσμευσή σας, ότι η έναρξη των εργασιών είναι κοντά.

 

Το ΤΕΕ έχει αποδείξει διαχρονικά ότι είναι κοντά στην Πολιτεία και έχει ανοιχτές της πύλες του. Το ΤΕΕ δεν είναι οργανισμός ανάπτυξης, είναι η ίδια η ανάπτυξη που στηρίζεται σε πολλαπλά στελέχη, σε σύνθετες δυνάμεις, για να εξαχθεί η συγκλίνουσα πορεία.

 

Τέλος σε ότι με αφορά προσωπικά  παραμένω δημότης Μυτιλήνης και συνάμα ενεργός πολίτης, με την συμμετοχή μου ως άτομο και ως μηχανικός, αφού ήδη έχω αναλάβει και έχω φέρει εις πέρας ειδικές μελέτες του δήμου μας που πιθανώς αγνοείτε.

“Σήμερα είναι το αύριο για το οποίο ανησυχούσαμε χτες”.

           

Με τιμή

Για το Π. Τ. ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ  ΜΑΝΩΛΑΚΕΛΛΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!