Ανακοινώσεις Φορέων

06/03/2016 - 09:54

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Λέσβου για την Ημέρα της Γυναίκας

Ε

ργαζόμενη, άνεργη, αγρότισσα, αυτοαπασχολούμενη, νέα γυναίκα,

 

Η ΟΓΕ και ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης σε καλούν να βρεθούμε όλες μαζί στο δρόμο του αγώνα, στο δρόμο που βαδίζουμε ασυμβίβαστα 40 χρόνια τώρα από την ίδρυση της ΟΓΕ.

 

Παλεύουμε για:

·        Ολόπλευρη προστασία της μητρότητας.

·        Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

·        Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.

·        Επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες και των επιδομάτων σε ΑμέΑ, χρονίως πάσχοντες, πολύτεκνες γυναίκες και μονογονεϊκές οικογένειες.

·        Άδεια μητρότητας για όλες τις εργαζόμενες και επίδομα μητρότητας για αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες.

·        Ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειές μας.

 

Δίνουμε ραντεβού για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 8 Μάρτη, 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, Κομνηνάκη 43, με θέμα Μητρότητα και Εργασία, τιμώντας την Παγκόσμια Μέρα της εργαζόμενης Γυναίκας

Κεντρική Ομιλήτρια θα είναι η Πρόεδρος του Συλλόγου Τσιριγώτη Νίκη.

 

Ο άξονας μητρότητα – εργασία επιλέχθηκε γιατί γύρω από αυτόν ξεδιπλώνεται συνολικά το νήμα της αντιλαϊκής πολιτικής και των ιδιαίτερων επιπτώσεών της στις γυναίκες και στα δικαιώματά τους.

Οι πρωτοβουλίες για την 8η Μάρτη αποτελούν συνέχεια της δράσης του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης ενάντια στην επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά και κρίκος στη προετοιμασία εργαζομένων και ανέργων γυναικών για τη συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία όταν κατατεθεί ο νόμος λαιμητόμος στη Βουλή.

Μοιράσου το άρθρο!