Ανακοινώσεις Φορέων

01/07/2020 - 08:47

Πικετοφορία στην Πλατεία Σαπφούς - "Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο"

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΠΕΜΠΤΗ  2 ΙΟΥΛΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 ΣΤΗΝ  ΠΛ. ΣΑΠΦΟΥΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

            Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή νομοσχέδιο-έκτρωμα για τον περιορισμό της λαϊκής έκφρασης, επιβάλλοντας απαράδεκτους περιορισμούς στην οργάνωση των διαδηλώσεων και  επιδιώκοντας την ποινικοποίηση της λαϊκής διεκδίκησης και διαμαρτυρίας. Με αυτή την πρωτοβουλία η κυβέρνηση στοχεύει στην ενίσχυση του πλέγματος καταστολής και αστυνομοκρατίας σε βάρος του αναφαίρετου πολιτικού δικαιώματος του συνέρχεσθαι. Με το άθλιο αυτό νομοσχέδιο, που το περιεχόμενό του αποτελεί σταθερό και διαχρονικό πόθο των επιχειρηματικών ομίλων, δίνεται από την κυβέρνηση η δυνατότητα στην αστυνομία να «εκτιμάει» με βάση μια σειρά από έννοιες και διατάξεις - «λάστιχο» το κατά πόσο έχουν τα εργατικά συνδικάτα, οι μαζικοί φορείς το δικαίωμα να διαδηλώνουν. Αναλόγως λοιπόν με το τι εκτιμάει η εκάστοτε αστυνομική αρχή, θα μπορεί να απαγορεύει ή ακόμα και να διαλύει μια συγκέντρωση, καθιστώντας μέχρι και «ιδιώνυμο αδίκημα» τη συμμετοχή ατόμου σε μια διαδήλωση που κατά τη γνώμη της δεν επιτρεπόταν να πραγματοποιηθεί. Να σημειωθεί ότι το παραπάνω «αδίκημα» προβλέπει ποινικές κυρώσεις, με φυλάκιση μέχρι ενός (1) έτους.

            Το μήνυμα που καλούμαστε να δώσουμε όλοι εμείς που βλέπουμε μπροστά μας τον φόβο της ανεργίας, της απόλυσης, των ωραρίων λάστιχο, την κουτσουρεμένη κοινωνική ασφάλιση και το σταδιακό ξεπούλημα όλων των δημόσιων αγαθών στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους είναι ότι οι λαϊκοί αγώνες δόθηκαν με αίμα και δεν τους παζαρεύουμε. Δεν θα παραδώσουμε το δικαίωμα να διαδηλώνουμε ούτε θα δεχθούμε την αστυνομία στο ρόλο του αστικού μπαμπούλα.

Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο! Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα και τα σωματεία θα ματαιώσουν στην πράξη τον χουντικής έμπνευσης νόμο της κυβέρνησης.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους του νησιού στην πικετοφορία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου στις 02 Ιούλη, 7 το απόγευμα στην Πλ.Σαπφούς.         

Μοιράσου το άρθρο!