Άρθρα - Γνώμες

10/12/2019 - 05:56

Β. Τεντόμας: η δική μου θετική προσφορά στη Βρίσα πρέπει να πιστώνεται κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ

Από τον κ. Βασίλη Τεντόμα λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

Σχετικά με το σχόλιό σας που συνοδεύει το ρεπορτάζ σας για την ερώτηση του βουλευτη του ΣΥΡΙΖΑ ΛέσβουΓιάννη Μπουρνού θέλω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:

1.     Τα όσα θετικά της δικής μου προσφοράς ως συντονιστή για δύο χρόνια θα πρέπει να το πιστώνετε κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνησή του για δύο κυρίως λόγους: α) γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά θέσπισε θέση συντονιστή ενεργειών συναρμόδιων κρατικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των συνεπειών φυσικών καταστροφών και β) γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον το μόνο κόμμα που διαθέτει στελέχη που προσφέρουν ανιδιοτελώς τις καλές τους υπηρεσίες για το καλό του συνόλου. (Στη ΝΔ πέντε μήνες τώρα ψάχνουν να βρούν συντονιστή αλλά δεν βγαίνει λευκός καπνός…).

2.     Σε σχέση με την κατάσταση στη Βρίσα και τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτό που είμαι σε θέση να γνωρίζω είναι ότι, παρά τους σχετικά αργούς ρυθμούς επίλυσης των προβλημάτων, στη περίπτωση του σεισμού της 12/6/2017 το κράτος αντέδρασε πολύ καλύτερα από ό,τι σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, ενώ και οι αποζημιώσεις  και άλλες συνδρομές προς τους σεισμοπαθείς ήταν κατά πολύ πιο ικανοποιητικές από αυτές του πρόσφατου παρελθόντος (πχ σεισμός 2014 στη Κεφαλονιά).

3.     Η ερώτηση υποβλήθηκε λόγω του γεγονότος ότι επί κυβέρνησης ΝΔ έχει σχεδόν μηδενιστεί ο ρυθμός πάσης φύσεως πληρωμών προς τους σεισμοπαθείς (επιδοτήσεις ενοικίου, κατεδαφίσεων, επισκευών, ανακατασκευών) ενώ καρκινοβατεί η απομάκρυνση των μπάζων λόγω καθυστέρησης στην υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης με τον εργολάβο.

4.     Τέλος, από τα παραπάνω θα έχετε αντιληφθεί ότι είναι τελείως ανυπόστατη η εκτίμηση ότι ο Γιάννης Μπουρνούς με την ερώτησή του «μηδενίζει την προσφορά του Βασίλη Τεντόμα…», καθώς σε αυτή γίνεται ρητή αναφορά στις ενέργειές μου, αλλά και για τον πρόσθετο λόγο ότι αυτή συντάχθηκε και με τη δική μου συμβολή.

 

Μυτιλήνη 9/12/2019

Με τιμή Βασίλης Τεντόμας

 

-----

Απάντηση Lesvosnews.net

H εκτίμησή μας και ο σεβασμός μας  προς το πρόσωπο του κ. Βασίλη Τεντόμα είναι δεδομένη και έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην προσφορά του ως συντονιστής στη Βρίσα.

Το σχόλιο μας αφορούσε στην κατά την κρίση μας λανθασμένη επιλογή του κ. Γιάννη Μπουρνού να βάλει στο ίδιο καλάθι όλα όσα έγιναν τα τελευταία 2,5 χρόνια με τις δύο Κυβερνήσεις.

Και όσα αναφέραμε είμαστε σίγουροι ότι απηχούν τις απόψεις κατοίκων της Βρίσας μιας και την θερινή περίοδο μιλήσαμε με αρκετούς κατοίκους της περιοχής όπου δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις προσπάθειες του κ. Τεντόμα όχι όμως με την τότε Κυβέρνηση. 

Ας ευχηθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα να τρέξουν διαδικασίες που είχαν βαλτώσει. 

Μοιράσου το άρθρο!