Άρθρα - Γνώμες

08/12/2019 - 06:53

Πάνω στα ερείπια της Βρίσας... Ο Βασίλης και ο Γιάννης!

Είναι τροφή για προβληματισμό η χθεσινή ερώτηση στη Βουλή του Γιάννη Μπουρνού (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου) σχετικά με όσα έγιναν 2,5 χρόνια μετά το σεισμό στη Βρίσα!  

Στην ερώτησή του ο Βουλευτής Λέσβου αναφέρει μια σειρά από γνωστά προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Βρίσας και ουσιαστικά περιγράφει την όλη στασιμότητα του θέματος.  (Διαβάστε την ερώτηση εδώ

Ο Βουλευτής Λέσβου ξεχνάει μια μικρή λεπτομέρεια: από τα 2,5 χρόνια που περιγράφει στην ερώτησή του τα 2 είχαμε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ!  Επίσης αυτά τα χρόνια ο ίδιος ήταν δίπλα στον Πρωθυπουργό! Επομένως τι έκανε ο ίδιος για τη Βρίσα; 

Αλήθεια πως θα σχολίαζε την ερώτηση του Γιάννη Μπουρνού ο Βασίλης Τεντόμας που μέχρι πριν μερικούς μήνες ήταν ο αρμόδιος συντονιστής για τα θέματα της Βρίσας. Ο Βασίλης Τεντόμας -  όταν ο Γιάννης Μπουρνούς ήταν στο γραφείο του Πρωθυπουργού  - έτρεχε για τη Βρίσα! Και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Είναι ο άνθρωπος που για μεγάλο διάστημα ήταν ένας άμισθος εργάτης που συγκρούστηκε με γραφειοκρατικές δομές και κατάφερε πολλά πράγματα! Και δεν είναι τυχαίο ότι όλοι σχεδόν οι κάτοικοι της Βρίσας έχουν να πουν μια καλή κουβέντα για τον Βασίλη. 

Είναι κρίμα απέναντι στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι κάτοικοι της Βρίσας να μπαίνουν μπροστά πολιτικές σκοπιμότητας. Γιατί πως να το κάνουμε "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί".  

Μέχρι σήμερα ο Βουλευτής Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς είχε δώσει θετικά δείγματα γραφής. Όμως με αυτή του την ερώτηση προχωρεί σε ένα σοβαρό λάθος καθώς όπως όλα δείχνουν μηδενίζει την  προσφορά του Βασίλη Τεντόμα που πάλεψε κόντρα στην Κυβερνητική αδιαφορία.

Επίσης καλό θα ήταν ο Βουλευτής Λέσβου να επισκεφθεί Βρίσα - Βατερά να συναντήσει τους κατοίκους  (όχι εκπροσώπους των κατοίκων) και να μάθει την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ κοροϊδία της τότε Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους κατοίκους.

Μοιράσου το άρθρο!