Άρθρα - Γνώμες

31/12/2022 - 09:00

Χειμώνα στην Ερεσό; Φαίνεται πως η πραγματικότητα συχνά ξεπερνά τις προσδοκίες.

Γράφει ο Δρόσος Ταρναράς/ Hotel Manager Eressian Hotel & Hammam Spa

Χειμώνα στην Ερεσό; Φαίνεται πως η πραγματικότητα συχνά ξεπερνά τις προσδοκίες. Μόλις ένα χρόνο πριν πήραμε την απόφαση να παραμείνουμε ανοιχτοί το Χειμώνα εν μέσω κορύφωσης την πανδημίας, με λίγους ακόμα εστιάτορες και επαγγελματίες να στηρίζουν το εγχείρημα αυτό. Φέτος δεν είμαστε μόνοι!

Στην Ερεσό μαζί με το Eressian Hotel & Hammam Spa παραμένουν ανοιχτά περισσότερα καφέ και εστιατόρια, και στην πλατεία του χωριού της Ερεσού πριν λίγες μέρες άνοιξε και δεύτερο εστιατόριο που στηρίζει τη δωδεκάμηνη λειτουργία μας, μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια και μας γεμίζει με αισιοδοξία.

Οι περσινές μας προσπάθειες να προσεγγίσουμε ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία ενοικίασης βιλών στο Λονδίνο, έφεραν φέτος τις πρώτες κρατήσεις στο Λέσβο. Για την επίτευξη του στόχου συσπειρώσαμε ξενοδόχους από όλο το νησί και προσκαλέσαμε φέτος εκπρόσωπο του γραφείου Oliver's Travels στο νησί για ένα fam trip, αποτέλεσμα του οποίου είναι να αναμένουμε μια αύξηση της ζήτησης για το 2023.

Με την επανεκκίνηση των ακτοπλοϊκών γραμμών Μυτιλήνη – Αϊβαλί τον Απρίλιο, κινηθήκαμε γρήγορα στην ανάπτυξη επαφών με την απέναντι πλευρά, με αποτέλεσμα τον Αύγουστο να έχουμε υψηλές πληρότητες προερχόμενες από την Τουρκία. Είναι σημαντικό ότι μέχρι και την περίοδο των γιορτών συνεχίζουμε να έχουμε κρατήσεις από μια αγορά που μπορεί να στηρίξει των χειμερινή περίοδο. Το Νοέμβριο επισκεφθήκαμε την τουριστική έκθεση της Σμύρνης ως συνέχεια αυτής της εποικοδομητικής προσπάθειας.

Το Eressian Hotel & Hammam Spa εύχεται σε όλους Καλή Χρονιά! Με την ελπίδα και το όραμα η Λέσβος να βγει μπροστά τουριστικά, με τη συμβολή όλων ξεχωριστά και των επαγγελματιών του τουρισμού ειδικά, αναδεικνύοντας τη δυναμική της σαν προορισμός!

Δρόσος Ταρναράς

Hotel Manager

Μοιράσου το άρθρο!