Άρθρα - Γνώμες

24/09/2021 - 12:28

Η κοινωνία δεν τρώει κουτόχορτο

«Οι επίσημες θέσεις και οι απόψεις της Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου εκφράζονται επίσημα από τον ίδιον τον Περιφερειάρχη και τα δελτία τύπου που εκδίδονται και μόνον, χωρίς ουδεμία παρέκκλιση από τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου». Αυτό γράφει η ανακοίνωση που διανεμήθηκε χθες πρωί-πρωί από το γραφείο του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, και στην πρεμούρα τους μάλιστα δεν γράφουν ούτε σε ποιο θέμα αναφέρονται, δηλαδή ότι εννοούν το μεταναστευτικό!! 

Επί της ουσίας τώρα, προφανώς ο Περιφερειάρχης θεωρεί ότι οι κάτοικοι του Βορείου Αιγαίου τρώνε κουτόχορτο και εν προκειμένω στη Λέσβο για τα θέματα του μεταναστευτικού, ώστε να μην καταλαβαίνουν τη μεγάλη στροφή από την εποχή της επαναστατικής γυμναστικής στη νέα εποχή του… ρεαλισμού και των τραπεζωμάτων! Κατανοητό ανθρώπινα ότι ο ίδιος σε 2 χρόνια χρειάζεται τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και υπ’ αυτήν την έννοια πρέπει «να βάλει νερό στο κρασί του» και να συμβιβαστεί με τα «θέλω» του κ. Μηταράκη

Έτσι κι αλλιώς και στη Βάστρια να μην γίνει το νέο Κέντρο Μεταναστών θα μείνει στον Καρά-Τεπέ. Μήπως έχει να πει κάτι γι’ αυτό ο κ. Μουτζούρης ή του αρέσει η ιδέα;;; Μήπως θυμάται ο ίδιος με ποιου την εντολή οδηγήθηκαν πέρυσι τέτοια εποχή οι χιλιάδες αλλοδαποί, που είχαν καταλάβει το δρόμο του Καρά-Τεπέ, στο Πεδίο Βολής;;; Αν όμως μείνει το ΚΥΤ στον Καρά-Τεπέ θα είναι τεράστιο με τα έργα που έχουν εκτελεστεί μέχρι τώρα και τα οποία κάθε άλλο με προσωρινά μοιάζουν! 

Είναι, δε, πιθανό το θέμα της Βάστριας να αποτέλεσε το… δόλωμα για να στρέψουν τα βλέμματα του λεσβιακού λαού προς τη συγκεκριμένη περιοχή και την ίδια ώρα να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους στο Πεδίο Βολής του Καρά-Τεπέ, το οποίο έχει φτάσει μέχρι τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού. Μιλάμε, δηλαδή, για μία ολόκληρη πολιτεία. 

Είτε, λοιπόν, στη μία περίπτωση, είτε στην άλλη, είτε με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, είτε χωρίς αυτό ο Περιφερειάρχης, η κοινωνία των νησιών μας έχει αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία στα χρόνια που μεσολάβησαν, ώστε να μπορέσει στις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, που δεν θα αργήσουν, να κρίνει καλύτερα τη στάση του καθενός συγκρίνοντας τα λόγια και τα έργα του.

 

Στρατής Σαμιώτης / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!