Skip to main content
|

In memoriam Γιάννη Τσαμουργκέλη

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Του Βαγγέλη Γκιγκιλίνη

 
Τον Γιάννη Τσαμουργκέλη τον γνώρισα το 2006 στα πλαίσια της συνεργασίας μου με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου Λήμνου (είχε προσληφθεί ως οικονομικός Σύμβουλος-Γενικός Διευθυντής) και τελευταία φορά τον είδα στο γεφύρι της Άρτας το 2015 στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα που έδινε με τη ΔΗΜΑΡ.
 
Ήταν πραγματικά ένα πολύ κοφτερό μυαλό, με ακαδημαϊκή γνώση, εντυπωσιακές σπουδές, ένας άνθρωπος με ιδέες (Πράσινη Τράπεζα, Επέκταση σε Χίο και Βόρειο Αιγαίο) και σκέψεις πολλές φορές πολύ μπροστά από την εποχή του….
 
Σε πολλά διαφωνούσαμε….. μ’ άρεσε όμως πάντα η θεωρία που είχε για την ευτυχία…
 
Για τη μνήμη του….. θέλω να καταθέσω σήμερα κάτι που ενδεχομένως πολλοί δεν γνωρίζουν.
 
Σήμερα και μετά από μεγάλη καθυστέρηση είναι γνωστό ότι για το κλείσιμο της Συνεταιριστικής Τράπεζας και για την ζημία που υπέστη αυτή και οι μέτοχοι της, έχουν ασκηθεί τρεις ποινικές διώξεις για απιστία και ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος. 
 
Η πρώτη που ξεκίνησε και όλο αυτό το γαϊτανάκι των μετέπειτα διώξεων, ξεκίνησε με μια μηνυτήρια αναφορά της τράπεζας το 2007 με την οποία ζητούσε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης να διενεργήσει «…προκαταρτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του ………. καθώς και κάθε άλλου υπευθύνου, αναφορικά με την βλάβη της περιουσίας της Τράπεζας μας και των 3.871 μελών της, συνολικού ποσού …………. ευρώ….»
 
Για αυτή την υπόθεση, για την οποία ήδη έχουν παραπεμφθεί για απιστία (και αναμένεται ενδεχομένως και εντός του έτους ο προσδιορισμός δικασίμου) μέλη της διοίκησης της τράπεζας, υπηρεσιακά στελέχη, καθώς και ο επιχειρηματίας και η σύζυγος του, για ηθική αυτουργία, την μηνυτήρια αναφορά (που ενέκρινε και υπέγραψε η τότε διοίκηση, μέλη της οποίας είναι σήμερα κατηγορούμενοι) την συνέταξα τότε εγώ κατ’εντολήν του Γιάννη Τσαμουργκέλη.
 
Ο Γιάννης τότε επέλεξε έξυπνα την μέθοδο της μηνυτήριας αναφοράς και όχι της εγκλήσεως (που έπρεπε να γίνει ονομαστικά), ώστε να περάσει και να γίνει δεκτή από το τότε Δ.Σ. και να προχωρήσει τελικώς, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση στη συνέχεια η ποινική διερεύνηση αυτού του σκανδάλου.
 
Βαγγέλης Γκιγκιλίνης
Δικηγόρος
 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία