Άρθρα - Γνώμες

25/11/2019 - 07:40

Στον παλμό της Αυτοδιοίκησης....

γράφει ο Αυτοδιοικητικός

-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ (1 Το λάκτισμα εδόθη και η μάχη ξεκίνησε! Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις αποφάσεις της για το μεταναστευτικό/προσφυγικό.  Σήμερα Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο αρχίζει και τυπικά το τοπικό  ντέρπι! Ουσιαστικά πάντως ξεκίνησε μέσω social media με τοπικούς παράγοντες αλλά και με τους σύνηθες  γραφικούς μόνιμους κονδυλοφόρους όλων των πλευρών να βάζουν την δική τους πινελιά σ΄ ένα θέμα που θα μας ταλανίζει χρόνια ακόμα… . Τι κάνουν Περιφερειάρχης και Δήμαρχος Μυτιλήνης; Να πουν όχι; Μήπως μ΄ ένα όχι θα σταματήσουν οι ροές των μεταναστών; Προφανώς όχι. Και προφανώς δεν θα τρομάξει ο …φίλος μας Ταγίπ. Οπότε καλούνται να εξισορροπήσουν καταστάσεις διότι μ΄ ένα ξερό όχι μπορεί να ικανοποιήσουν το όποιο λαϊκό αίσθημα. Από την άλλη όμως και θα χάσουν τα όποια οικονομικά οφέλη έχει υποσχεθεί να δώσει η κυβέρνηση και θ΄ αναγκαστούν να διαχειριστούν μόνοι τους τα στίφη των μεταναστών που ούτως ή άλλως θα έρχονται. Και τελικά θα τους βρίζουν κι αυτοί ακόμα που τώρα θα τους χειροκροτήσουν.   Η πόρτα που άνοιξε επί ΣΥΡΙΖΑ δεν κλείνει … Ήταν να μην ανοίξει!

  - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ (2) Και τελικά όλοι αντιδρούν, ο καθένας από την δική του σκοπιά.   Από την «Πυξίδα» που  με την επικεφαλής της φιλοδοξούσε προεκλογικά να είναι βασική ανταγωνίστρια του Κύτελη αλλά την πάτησε. Μέχρι τους γνωστούς υπερπατριώτες με τις γνωστές κορόνες τους που αγνοούν όμως ότι γίνονται βούτυρο στην στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος ηδονίζεται με όλες αυτές τις αντιδράσεις όχι τόσο από αντιπολιτευτική πίκα. Αλλά με την προσδοκία  να  φύγει ένα κομμάτι από την Νεα Δημοκρατία,  οπότε δια της μείωσης του κυβερνώντος κόμματος, αυξάνεται περισσότερο η επιρροή του Αλέξη Τσίπρα στην πολιτική κονίστρα! Την στιγμή μάλιστα που το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ  δείχνει να λαχανιάζει.

-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ (3) Το μεταναστευτικό απειλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ναι είναι αλήθεια. Αλλά μην ξεχνάμε ότι βρίσκεται στην αρχή της. Εάν πιάσει το σχέδιο της και θα λύσει το πρόβλημα και θα ξεδοντιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ηδη το ξεδόντιασμα ξεκίνησε με την παρέμβαση του Κυριάκου για τα ασυνόδευτα. Και μετά σου λένε ακροδεξιοί….. Είναι ακροδεξιοί εκεί στην Ν.Δ.; Είναι λάθος το ερώτημα γατί διατυπώνεται με όρους στους οποίους πιστεύει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Αγνοώντας τις μετεκλογικές μετρήσεις και παρερμηνεύοντας αυτάρεσκα το ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να καταγγέλει ως ακροδεξιά μια πολιτική που αποδέχεται ακόμη και το 40% των ψηφοφόρων του. Ετσι ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι είναι αντιδεξιά, ενώ στην πραγματικότητα αντιστρατεύεται μιααξιακά κατασταλαγμένη κοινωνική πλειοψηφία. Μια πλειοψηφία που δεν θα ήταν τόσο κατασταλαγμένη αν δεν είχε μεσολαβήσει ο ΣΥΡΙΖΑ!

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ (1) Και σε όλα αυτά προέκυψε και κόντρα νυν και τέως Αντιδημάρχων Τεχνικών Έργων. Ο Αντιδήμαρχος Εργων της Δημοτικής Αρχής  Κώστας  Κατσαρός,  άσκησε κριτική στον Αντιδήμαρχο του Δήμου Μυτιλήνης Στρατή Τζιμή τον οποίο είχε αντικαταστήσει!  Τι τον κατηγορεί;  Ότι δεν προωθεί τα έργα τα οποία εκείνος τα είχε ετοιμάσει και κινδυνεύουν τώρα να απενταχθούν. Κινδυνεύουν πράγματι; Ενδεχομένως. Ένα απλό όμως  και αφελές ερώτημα. Αφού τα έργα ήταν έτοιμα γιατί δεν τα ξεκίνησε η απελθούσα δημοτική αρχή; Δυο τινά συμβαίνουν. Είτε υπήρχαν προβλήματα τα οποία δεν έδιναν την δυνατότητα να ξεκινήσουν εγκαίρως. Είτε γιατί ήθελαν την δόξα της εκκίνησης να την προσφέρουν με… αγάπη κι εκτίμηση στην επόμενη Δημοτική Αρχή! 

-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ (2) Κατηγόρησε δε ο τέως Αντιδήμαρχος και νυν συνεργάτης του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου για ανικανότητα του νυν Αντιδημάρχου κατά την διετή θητεία του στην Δημοτική Αρχή Σπύρου Γαληνού. Ενδεχομένως να έχει δίκιο. Έλα όμως που ο νυν (ξανά)εκλέχθηκε ενώ ο τέως δεν εκλέχθηκε!

- ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ (3) Πάντως το έργο της ανάπλασης της παιδικής χαράς της Αγίας Ειρήνης ποσού … μόλις 480.000 χιλιάδων ευρώ, δεν κατάφεραν οι τέως να την παραδώσουν εγκαίρως. Αποτέλεσμα να παραδοθεί στην δημοτική αρχή Στρατή Κύτελη για να την ολοκληρώσει. Προφανώς και γι αυτό θα ….φταίει η παρούσα Δημοτική Αρχή! Την οποία αδικούν διότι τους τρεις μήνες της θητείας την συγκρίνουν με τα πέντε προηγούμενα χρόνια της Δημοτικής Αρχής Γαληνού. Και η οποία Δημοτική Αρχή Κύτελη έχει να διαχειρισθεί την διάσπαση του αυτούς της! Θα βρει το βηματισμό της; Στο χέρι της είναι…

-ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ (1) Εάν είχε εκλεγεί ο Δήμαρχος Λήμνου  στις περιβόητες εκλογές της ΠΕΔ, (για τους αδαείς Περιφερειακή Ένωση Δήμων), θα είχε ξεσπάσει τέτοια φασαρία; Προφανώς όχι. Θα είχε λουφάξει ο Κύτελης ο δε Δήμαρχος Λήμνου συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Δ. Λέσβου θα κερνούσαν μπύρες στον Πολύτεκνο. Έλα όμως που δεν τους βγήκε η κλήρωση; Θα μου πείτε λάθος η διαδικασία. Προφανώς. Γνωστή όμως και  η λαϊκή ρήση «Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»! Κι όλα αυτά για μια διακοσμητική θέση….

-ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ (2). Ο Δήμαρχος Λήμνου κρατώντας την πρόσκληση της συνεδρίασης  στην ΠΕΔ έλεγε στον δημοσιογράφο Γιάννη Συνάνη ότι η συνεδρίαση της ΠΕΔ γίνεται χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων επειδή  δεν αναγράφεται κάπου ότι είναι ανοικτή. Κι ευλόγως τότε   κάποιος  επενέβη παρατηρώντας πως επίσης δεν γράφει πως θα είναι και κλειστή! Το θέμα της παρουσίας των δημοσιογράφων τέθηκε όταν τα πράγματα στράβωσαν. Μέχρι τότε όλοι πόζαραν για πλάνα και φώτο στους δημοσιογράφους….

-ΔΗΜΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ «Τελειωμό δεν έχει η κατρακύλα της Δημοτικής Αρχής Κύτελη καθώς το νέο επεισόδιο είναι ο αποκλεισμός σειράς φορέων από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου» κατακεραύνωσε τοπική ιστοσελίδα. Ποια η αντίδραση του Δήμου Μυτιλήνης; Να της δώσει αποκλειστική δήλωση ο Δήμαρχος για το μεταναστευτικό σχέδιο της κυβέρνησης! Να … φταίει ο πράος χαρακτήρας του Δημάρχου ή η καπατσοσύνη της δημοσιογράφου;

Αυτοδιοικητικός

Μοιράσου το άρθρο!