Άρθρα - Γνώμες

20/01/2021 - 11:59

Τι γκόμενος!

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός *

Eνα ερώτημα πλανάται από προχθές πάνω από πολλούς  Έλληνες, ιδίως της μεσαίας τάξης: γιατί ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε ημίγυμνος κατά τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού του; Δεν μπορούσε, όπως κάνουν όλοι, να σηκώσει απλώς το μανίκι, και να προσφέρει το λαξευμένο μπράτσο του στη βελόνα;  Ή έστω να φοράει ένα φανελάκι κάτω από το πουκάμισο, όπως έκανε, αν θυμάστε, ο Τσιόδρας. Αισθάνθηκε ότι ήταν ανάγκη να επιδείξει και το επίσης λαξευμένο στήθος του σε απευθείας μετάδοση; Λογικά ναι. Για έναν πολιτικό που δεν κάνει τίποτε χωρίς φροντίδα της εικόνας, αυτή η νεγκλιζέ αμέλεια ήταν προμελετημένη. Κάτι ήθελε να δηλώσει.

Τι όμως; Μία είναι η προφανής απάντηση. Τη ρώμη και το καλαίσθητο του σώματός του. Εκτός δηλαδή από την επικοινωνιακή αξιοποίηση του μοναδικού μυαλού του, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αξιοποιήσει και το fitness σώμα του. Δοκίμασε με μια φωτογραφία παρά θιν’ αλός και φαίνεται άρεσε. Δοκίμασε με άλλη μία, παρέα με τη Μαρέβα Του, και επίσης φαίνεται πως άρεσε. Ε, αποφάσισε να διαφημίσει και το ημίγυμνο μαζί με το εμβόλιο. Το θεώρησε, όπως φαίνεται, επικοινωνιακά, πολιτικά, αλλά και προσωπικά επωφελές. Δευτερευόντως ίσως ήθελε και να μας προϊδεάσει να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στην ευρύστερνη ανεμελιά αντί για την άδεια κοιλιά.

Έτσι ολοκληρώνεται σιγά - σιγά η εικόνα του ανδρός. Το αυθόρμητο «τι γκόμενος είσαι ’συ» μιας κυρίας, που έτυχε να είναι στέλεχος της Ν.Δ., έτυχε να βρεθεί σε μια προεκλογική του βόλτα και έτυχε να το αναπαράγουν με ενθουσιασμό το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. και τα κανάλια, καθιερώνεται. Κάτι που έγκριτοι δημοσιογράφοι του ΔΟΜ, του ΣΚΑΪ και των λοιπών μιντιακών δυνάμεων δεν είχαν συλλάβει, το συνέλαβε ο ίδιος ο Κυριάκος. Εκείνοι επιμένουν ότι είναι έξυπνος, ρηξικέλευθος, κ.λπ. Γοητεύονται και επιχειρούν να γοητεύσουν με το πνεύμα του δηλαδή. Εκείνος όμως μας παρουσιάζει με υπερηφάνεια όχι μόνο το εξόχως ρυθμισμένο πνεύμα, αλλά και το εξόχως δομημένο σώμα.

Ως εκ τούτου, έχουμε πλέον υποχρέωση έτσι, αμελώς ευρύστερνο, να τον φανταζόμαστε κάθε φορά που εξαγγέλλει κάποιο μέτρο που θα μας αφήνει γυμνούς. Από σπίτι, μισθό, δουλειά, σύνταξη, ελπίδα. Σε γυμνούς υπηκόους αρμόζει ο κατάλληλος άρχων. Ημίγυμνος, αλλά τι γκόμενος!

 

* εφημερίδα Η ΑΥΓΗ

Μοιράσου το άρθρο!