Αστυνομικό Ρεπορτάζ

07/02/2024 - 17:00

Βίντεο: Ξανά ισόβια για τον δολοφόνο της Ερατούς - Δεν ήταν εν βρασμώ η δολοφονία

update 

update 

Ισόβια δεσμά και τρία χρόνια φυλάκιση επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό εφετείο Βορείου Αιγαίου,διατηρώντας την πρωτόδικη απόφαση, για τη γυναικοκτονία της 24χρονης Ερατούς τον Μάιο του 2019 στη Μυτιλήνη, από τον εν διαστάσει σύζυγό της, .

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τον ισχυρισμό ότι ο δράστης βρισκόταν εν βρασμώ ψυχικής ορμής όταν τελέστηκε η πράξη, ενώ δεν του αναγνώρισε και κανένα από τα ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπιση.

Η υπόθεση της γυναικοκτονίας της Ερατούς είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το Μάιο του 2019 όταν ο δράστης με μια κυνηγετική καραμπίνα μπήκε από την μπαλκονόπορτα σπιτιού που είχε νοικιάσει η άτυχη κοπέλα προσπαθώντας να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή της μετά την αίτηση διαζυγίου, και τη δολοφόνησε σημαδεύοντας στο κεφάλι, ενώ στο διπλανό δωμάτιο κοιμόταν το 2,5 χρονών παιδί τους.

Η εισαγγελέας στην πρόταση της αμφισβήτησε τον ισχυρισμό για εν βρασμώ ψυχικής ορμής διατυπώνοντας την άποψη ότι ο φόνος έγινε γιατί ο δράστης θεωρούσε την Ερατώ κτήμα του και δε δεχόταν την απόφαση της να συνεχίσει χωρίς αυτόν τη ζωή της.

Ικανοποιημένη δήλωσε η Πολιτική Αγωγή για την απόφαση,  με τους δικηγόρους Δημήτρη Κουζινόγλου και Χρήστο Ντιβανίδη που μίλησαν για ηθική δικαίωση της οικογένειας για τη μνήμη της κοπέλας που χάθηκε τόσο αδικα. Για νομική δικαίωση μίλησε και η μητέρα της Ερατούς Ελένη Κρεμαστιώτη που ευχαρίστησε το δικαστήριο αλλά και τον κόσμο που την στήριξε.

Θα ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης ο δράστης, όπως σημείωσε μετά το πέρας της δίκης ο συνήγορος υπεράσπισης Μανόλης Βαμβουνάκης, που ζητούσε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά καθώς και ότι το έγκλημα τελέστηκε εν βρασμώ ψυχικής ορμής. «Η περιρρέουσα  ατμόσφαιρα, όπως είπε , αλλά και η βαρύτητα του αδικήματος δεν άφησαν περιθώρια βελτίωσης του αποτελέσματος γι αυτό και θα απευθυνθούν σε τριτοβάθμιο δικαστήριο».

Και αυτή τη φορά στο δικαστικό μέγαρο Μυτιλήνης, δίπλα στη μητέρα της Ερατούς, την πρώτη μέρα της δικής, τη Δευτέρα, βρέθηκαν μανάδες γυναικών που δολοφονήθηκαν από το χέρι ανδρών,  ενώ και σήμερα στο δικαστήριο βρέθηκαν φεμινιστικές οργανώσεις, συλλογικότητες και ο σύλλογος προοδευτικών γυναικών Λέσβου για να υποστηρίξουν το αίτημα της οικογένειας της Ερατούς, «τα ισόβια να παραμείνουν ισόβια».

 

ertnews.gr

 

 

 

 αρχική ανάρτηση 

Γυναικοκτονία στη Μυτιλήνη - Συγκλονίζει η μητέρα της Ερατούς προς τον δολοφόνο: «Μην τολμήσεις και σηκώσεις βλέμμα» 

Στην τελική ευθεία μπαίνει σήμερα στη Μυτιλήνη, η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της 24χρονης Ερατούς, τον Μάϊο του 2019, στη Λέσβο καθώς αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για τον κατηγορούμενο σύζυγό της, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό άρχισε το πρωί της περασμένης Δευτέρας και αφού είχαν προηγηθεί τρεις αναβολές.

Σήμερα θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος, θα ακολουθήσουν η εισαγγελική πρόταση, οι αγορεύσεις των δικηγόρων και στη συνέχεια θα εκδοθεί -εκτός απροόπτου- η απόφαση.

Λίγο πριν την σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου, η μητέρα της άτυχης Ερατούς, Ελένη Κρεμαστιώτη, μιλά στο Newpost για τα όσα βιώνει εντός αλλά και εκτός δικαστηρίου.

«Αυτό που ζητάμε είναι να μην αλλάξει τίποτα από την πρωτόδικη απόφαση. Γνωρίζουμε ότι τα ισόβια δεν είναι πραγματικά ισόβια, ας μην κοροιδευόμαστε, αλλά αυτή είναι η ανώτερη ποινή. Είχα το δολοφόνο του παιδιού μου, στο δικαστήριο, δέκα εκατοστά από πίσω μου, ένιωθα την ανάσα του και αυτός έχει στερήσει την ανάσα του παιδιού μου ισόβια. Έχει σκοτώσει όλους εμάς ισόβια. Μερικά χρονάκια μετρούν τα ισόβια.

Στο δικαστήριο δεν του επιτρέπω να με κοιτάξει. Και όταν ανέβηκα για να καταθέσω, αυτό του είπα: «Μην τολμήσεις και σηκώσεις βλέμμα».

Η μητέρα της Ερατούς δεν άντεξε να είναι μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ο πόνος της για την απώλεια της κόρης της είναι δίχως τέλος. Η υπεράσπιση, όπως τονίζει, προσπαθεί να σπάσει τα ισόβια. Όλα αυτά τα χρόνια δεν άκουσε μία συγνώμη από τον άνθρωπο που της στέρησε το παιδί της. Όχι ότι θα είχε σημασία, όπως μας είπε.

«Προσπαθεί να σπάσει τα ισόβια με τον πρότερο έντιμο βίο, ότι έχει καλή διαγωγή στη φυλακή. Ότι ήταν υπόδειγμα. Του αξίζει επομένως και το λέω ειρωνικά να βγει αύριο μεθαύριο έξω και να σκοτώσει και άλλη γυναίκα. Αυτό που με εξοργίζει ακόμα περισσότερο είναι ότι προσπαθούν να μας φιμώσουν. Να μην έχουμε δημόσιο λόγο. Αυτό ακούσαμε στο δικαστήριο, ότι γίνονται τηλεδίκες. Να τονίσω ότι εμείς δεν έχουμε κάνει ποτέ τηλεδίκη. Δεν έχουμε δικάσει, πόσο μάλλον καταδικάσει έναν άνθρωπο. Το μόνο που κάνουμε είναι να εκθέτουμε τα γεγονότα. Δεν θα μας στερήσουν τον δημόσιο λόγο μας.

Και θέλετε να σας πω και κάτι άλλο. Δηλώνει μετανιωμένος. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει ενδιαφερθεί για το παιδί της Ερατούς. Δεν είναι πατέρας, ένα τέρας είναι. Τόσο απλά. Ποτέ δεν πήρε ένα τηλέφωνο να ρωτήσει για το παιδί. Για ποια καλή διαγωγή μιλάμε όταν 4.5 χρόνια δεν έχει ενδιαφερθεί για το παιδί;».

 

Η κ. Ελένη Κρεμαστιώτη αποκαλύπτει στο Newpost και μία σοκαριστική πτυχή. Η ίδια δεν ξέρει όλες τις λεπτομέρειες της δολοφονίας της κόρης της. Δεν άντεχε να μάθει.

«Δεν ήθελα να μάθω λεπτομέρειες ότι εκτός από το τελειωτικό μπαμ του παιδιού μου είχαν προηγηθεί και άλλα. Όχι δεν ήθελα και δεν θέλω να μάθω».

Τώρα είναι εκείνη που μεγαλώνει την εγγονή της καθώς έχει πάρει την επιμέλεια του παιδιού και ζει μόνιμα στην Αθήνα.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η 24χρονη Ερατώ που ήταν μητέρα ενός κοριτσιού 2 ετών δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της από τον εν διαστάσει σύζυγό της με μία κυνηγετική καραμπίνα. Το κοριτσάκι κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο. Το  διαζύγιο για το ζευγάρι ήταν προ των πυλών και αυτό φαίνεται ότι όπλισε το χέρι του δράστη. Εκείνο το μοιραίο βράδυ παρακολουθούσε τις κινήσεις της και όταν βρήκε ευκαιρία  μπήκε στο σπίτι και την δολοφόνησε. Στη συνέχεια έφυγε με τους αστυνομικούς να τον συλλαμβάνουν στο σπίτι του. Μέχρι σήμερα η οικογένεια της Ερατούς δεν έχει μία απάντηση γιατί τους στέρησε το κορίτσι τους.

Από εκείνη την ημέρα και μέχρι σήμερα, η μητέρα της είναι μισός άνθρωπος με μισή καρδιά.

 

 

Δειτε βίντεο

Μοιράσου το άρθρο!