Αστυνομικό Ρεπορτάζ

06/10/2022 - 15:03

Έκτακτο - Συναγερμός στις διωκτικές Αρχές στη Μυτιλήνη

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι διωκτικές Αρχές στη Μυτιλήνη, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί στη λέμβο που ναυάγησε να επέβαιναν διακινητές που κατάφεραν να εξαφανιστούν.

  

Πρόκειται για το ναυάγιο με τις 16 νεκρές γυναίκες αφρικανικής καταγωγής και ένα νεκρό ανήλικο στη θαλάσσια περιοχή Πεταλίδι της Θερμής, ανατολικά του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Λιμενικό έχει συλλέξει μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες υπήρχαν άτομα (ένα ή δύο), που μετά το ναυάγιο κατάφεραν να βγουν στη στεριά και να χαθούν από προσώπου γης.

Έτσι, υπάρχει η υποψία ότι μπορεί κάποιο από τα άτομα που έγιναν αντιληπτά από αυτόπτες μάρτυρες να είναι διακινητής με ρόλο χειριστή της λέμβου. Το βέβαιο είναι ότι δεν προσέτρεξαν να βοηθήσουν τις γυναίκες που έπεσαν στη θάλασσα και στη συνέχεια πνίγηκαν. Σημειώνεται πάντως ότι δεν αποκλείεται τα άτομα αυτά να ήταν ανάμεσα στους πρόσφυγες που επέβαιναν στη λέμβο και μπόρεσαν να κολυμπήσουν μέχρι τη στεριά. Την ώρα εκείνη στο νησί έπνεαν άνεμοι που ξεπερνούσαν τα πέντε μποφόρ.

 

Υπενθυμίζεται ότι η λέμβος βυθίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης σε βραχώδη θαλάσσια περιοχή.

Οι γυναίκες που διασώθηκαν έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται στο θάλαμο βραχείας νοσηλείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ενώ οι σοροί των νεκρών γυναικών μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο.

 

 

Αλέξανδρος Καλαφάτης/  https://www.newsbomb.gr/

Μοιράσου το άρθρο!