Αστυνομικό Ρεπορτάζ

28/06/2013 - 05:46

up date Φωτιά στην Αγία Παρασκευή Λέσβου - Κάηκαν ζώα

Α

γνωστος αριθμός ζώων έχουν αποτεφρωθεί μέχρι στιγμής από πυρκαγιά στην κεντρική Λέσβο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ένα ποιμνιοστάσιο έχει υποστεί ζημιές και ένα δεύτερο απειληθηκε. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή (14:17) επιχείρηση κατάσβεσης στην Επαρχιακή Οδό Μυτιλήνης - Καλλονής στο ύψος της διασταύρωσης προς Αγία Παρασκευής. Πρόκειται για έκταση με χορτολιβαδική βλάστηση χωρίς δέντρα μακριά από οικισμούς. Στην περιοχή πνέουν δυτικοί άνεμοι εντάσεων μέχρι 4 μποφόρ.

Στο σημείο βρίσκονται 25 άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 8 υδροφόρα οχήματα και 4 βοηθητικά, ενώ από αέρος επιχειρούν τα 2 Πετσετέλ που σταθμεύουν στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης. Τις δυνάμεις συντονίζει ο Διοικητής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Β. Αιγαίου Αθανάσιος Σαραντέλος. Ο τελευταίος μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ διαβεβαίωσε πως η επειχήρηση βαίνει καλώς και σύντομα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο.

 


  up date 

Ζημιές σε μία κτηνοτροφική εγκατάσταση και μικρός αριθμός (3-4) αιγοπροβάτων ήταν το αποτέλεσμα της πυρκαγιάς, που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στη διασταύρωση της Αγίας Παρασκευής. Κάηκαν 30 στρέμματα περίπου χορτολιβαδικής βλάστησης σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Άμεση η κινητοποίηση της πυροσβεστικής που σε λίγες ώρες ολοκλήρωσε το έργο της κατάσβεσης προστατεύοντας ποιμνιοστάσια που βρίσκονται στην περιοχή. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση.

(Πληροφορίες αναγνωστών αναφέρουν στο Lesvosnews.net  ότι η φωτιά ξεκίνησε από πυλώνα της ΔΕΗ) 

 

Ηλίας Μαράβάς / Γιώργος Παπαδόπουλος

Μοιράσου το άρθρο!