Αστυνομικό Ρεπορτάζ

22/09/2023 - 12:58

Και 3η αναβολή στο εφετείο για τη δολοφονία της Ερατούς

– 5 Φεβρουαρίου η εκδίκαση

Αναβολή για 3η φορά πήρε η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης της δολοφονίας της 24χρονης Ερατούς το Μάιο του 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της. Το 5μελές εφετείου Βορείου Αιγαίου αποφάσισε να εκδικαστεί η υπόθεση στις 5 Φεβρουαρίου.

Η απόφαση ήταν αναμενόμενη αφού από την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου που έπρεπε να εκδικαστεί η υπόθεση, διεκόπη για την Τετάρτη 20 του μήνα λόγω ασθένειας της προέδρου της έδρας, που όμως και πάλι δεν εκδικάστηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου και μετακίνησης της υπόθεσης για σήμερα Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου. Τόσο ο δικηγόρος του κατηγορουμένου όσο και της πολιτικής αγωγής, ζήτησαν αναβολή λόγω κωλύματος να παραστούν, με τον δικηγόρο του κατηγορουμένου μάλιστα να μην παρίστατο σε καμία από τις τρεις συνεδριάσεις αυτή την εβδομάδα.  Αίσθηση προκάλεσε όταν η εισαγγελέας διερωτήθηκε γιατί τον Δεκέμβρη του 2022 δόθηκε αναβολή στην υπόθεση μετά από αίτημα του δικηγόρου του κατηγορουμένου να εκδικάσει μονομελές στην Αθήνα, κατώτερο δηλαδή δικαστήριο από το Εφετείο. 

Έκδηλη η απογοήτευση και η ταλαιπωρία για την οικογένεια της Ερατούς για τη νέα αναβολή, καθώς μπαινοβγαίνουν στις αίθουσες των δικαστηρίων αντιμετωπίζοντας τον δολοφόνο του παιδιού τους, ενώ μεγάλη είναι όχι μόνο η οι οικονομική αλλά και η ψυχολογική πίεση.

Να θυμίσουμε ότι πρωτόδικα ο δράστης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη συν τρία χρόνια χωρίς ελαφρυντικά γιατί το Μάιο του 2019, μπήκε με μία καραμπίνα στο σπίτι της Ερατούς και τη σκότωσε ενώ στο διπλανό δωμάτιο κοιμόταν το 2 ετών κοριτσάκι τους.

 

Δείτε βίντεο από την ΕΡΤ  ( / Μυρσίνη Τζινέλλη)  με τις δηλώσεις του δικηγόρου 

 

Μοιράσου το άρθρο!