Αστυνομικό Ρεπορτάζ

25/02/2020 - 21:15

SOS από την Καράβα: Δακρυγόνα, ξύλο, τραυματίες, νερό, βρισιές- ΟΡΓΙΟ βίας

Εδώ και 4 ώρες ένα απίστευτο όργιο αστυνομικής βίας είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Καράβας. 

Μεγάλος αριθμός οχημάτων ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη προς το Μανταμάδο και την περιοχή της Καράβας ώστε να ενισχύσει τα μπλόκα των κατοίκων. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απέκλεισαν λίγο πριν από την Καράβα και με κυκλωτικές κινήσεις άρχισαν ένα απίστευτο όργιο βίας.

Δακρυγόνα να πέφτουν στην ψύχρα μέσα στο συγκεντρωμένο πλήθος, κροτίδες κρότου -λάμψης, ρίψεις νερού στο πλήθος με την αύρα και ξυλοδαρμοί.

Πληροφορίες αναφέρουν για 1ή 2 προσαγωγές ή συλλήψεις.  Δεκάδες πολίτες έχουν τραυματιστεί. Ανάμεσά τους και ο Περιφερειακός σύμβουλος Στράτος Γεωργούλας. 

Όσοι έχασαν την ψυχραιμία από το συγκεκριμένο κόσμο πέταξαν πέτρες προς τα ΜΑΤ. Μια από αυτές βρήκε και Ι.Χ. όχημα του Περιφερειάρχη που είναι στην περιοχή από νωρίς το απόγευμα.  Μέχρι αυτή τη στιγμή ο Περιφερειάρχης είναι στην Καράβα καθώς η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Εντύπωση προκαλεί οι στάση των ΜΑΤ που βρίζουν τους κατοίκους του νησιού με χαρακτηρισμούς  "γκασμάδες" "θα σας γ@....." και άλλες βρισιές που δεν έχει νόημα να αναφερθούν.

Η στάση της Αστυνομίας έχει εξοργίσει την κοινωνία της Λέσβου και αν δεν παρέμβει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα. 

 

Παρέμβαση από το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο :

"Έστω και την ύστατη στιγμή απευθύνω δραματική έκκληση στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, να σταματήσουν οι αναίτιες ενέργειες καταστολής!

Από χθες τα ξημερώματα, μέχρι και αυτή τη στιγμή, οι κάτοικοι της Λέσβου ζουν καταστάσεις πρωτόγνωρης για τα μέρη μας βίας και είναι αντιμέτωποι με δακρυγόνα και πάσης φύσης χημικά.

Είμαστε μάρτυρες πρωτοφανων καταστάσεων, αναιτιας βίας και απρόκλητων επιθέσεων κατά πολιτών στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα! Κύριοι, η κόπωση μετά από μια ολόκληρη ημέρα "επιχειρήσεων" είναι κακός σύμβουλος...

Σας καλώ έστω και τώρα να ξανασκεφτείτε τί κάνετε στον τόπο που σώζει την αξιοπρέπεια όλης της Ελλάδας και της Ευρώπης εδώ και πέντε χρόνια!"

Μοιράσου το άρθρο!