Αθλητικά

11/08/2021 - 15:29

Γιώργος Δερβίσης, ο ασημένιος Ολυμπιονίκης με καταγωγή από τη Λέσβο

Επέστρεψε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών

Όλοι θυμόμαστε το κλάμα του Γιώργου Δερβίση μετά τη λήξη του επικού ματς με την Ουγγαρία και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Αυτό το παλικάρι με καταγωγή και μνήμες από τα Τσόνια (Κλειούς Λέσβου) που μαζί με όλα τα παιδιά της εθνικής ομάδας πόλο και ανάμεσά τους και οι δύο "γείτονες" Χιώτες, ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης και ο Κώστας Γκιουβέτσης, μας έκαναν τόσο περήφανους και μας απάλυναν, όσο είναι δυνατόν, τις ανοιχτές πληγές από τις μεγάλες καταστροφές και δυστυχώς με νεκρούς, σε περιουσίες και τα δάση της χώρας μας.

 

Η εθνική ομάδα πόλο ανδρών της Ελλάδας αποχαιρέτησε την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας εφόσον πρώτα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Τους περίμεναν σήμερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου έτυχαν σπουδαίας υποδοχής.

 

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) επικοινώνησε με τον Γιώργο Δερβίση όταν ήταν στο Τόκιο και ετοιμάζει ένα αφιέρωμα για την "άγνωστη" έως τώρα στους πολλούς συντοπίτες μας, πορεία του Ολυμπιονίκη μας από την έναρξη της ενασχόλησης του με την υδατοσφαίριση έως και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες...όπως φυσικά και τις αναμνήσεις του και τη σχέση του με το νησί που τον πήγαινε ο παππούς του (παλαιός προπονητής της Εθνικής Πόλο).

 

Ο παππούς του υπήρξε και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Κλειωτών Αθήνας-Πειραιά, όπως μας είπε ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Τάσος Σαράντου. Είναι περήφανοι για όλη την οικογένεια που ανάμεσά τους είναι και η Μαρία και η Κατερίνα Δερβίση πρωταθλήτριες στη ρυθμική. Υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα στο Λεσβιακό τύπο του 2018, όπου έγραφε και για την καταγωγή τους.

 

Συγχαρητήρια στον συντοπίτη μας και στα παιδιά της Εθνικής ομάδας που προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό και κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 

Συγχαρητήρια και για τη συλλογική τους απόφαση να δοθεί στους πυρόπληκτους το μισό ποσό (δηλαδή 100.000 ευρώ!) από το πριμ που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης (ο Γιώργος Δερβίσης είναι παίκτης της ομάδας, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιο του τον περασμένο Ιούνιο και συμμετείχε στην εθνική ομάδα στο Τόκιο μαζί με άλλους 6 πολίστες του Ολυμπιακού).

 

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής καλεί όλους τους αρμόδιους (Περιφέρεια, δήμους, κ.α.) να τιμήσουν καταλλήλως τους τρεις Ολυμπιονίκες αθλητές μας (από Λέσβο και Χίο) και να στηρίξουν περισσότερο τα ναυταθλητικά σωματεία των νησιών μας.

 

Την παραπάνω θέση είχε εκφράσει η ΟΛΣΑ και μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Στέφανο Ντούσκο, επισημαίνοντας τις μεγάλες ελπίδες και για τους αθλητές της κωπηλασίας του Ν.Ο. Μυτιλήνης και του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου «Αίολος», οι οποίοι είχαν κατακτήσει πολλά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, σχολιάζοντας ότι υπάρχει μέλλον για όλα τα παιδιά της κωπηλασίας και πολλών άλλων αθλημάτων, επισημαίνοντας πως οι "θυσίες" τους και τα ξενύχτια τους, πρέπει να βρουν τη μέγιστη αρωγή από την Πολιτεία κάτι που δυστυχώς δε συμβαίνει συχνά...

 

Λίγες πληροφορίες για τον Γιώργο Δερβίση

 

Ημερομηνία γέννησης 30 Οκτωβρίου 1994

Θέση: Αμυντικός

Αγώνες με εθνική: 154

Γκολ με εθνική: 88

Συμμετοχές σε Ο.Α.: 2016, 2021

Συμμετοχές σε Παγκόσμια: 2015, 2017, 2019

Συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά: 2014, 2016, 2018, 2020

Διακρίσεις με εθνική: 2ος Ολυμπιακοί 2021

6ος Ολυμπιακοί 2016

3ος Παγκόσμιο 2015

4ος Παγκόσμιο 2017

4ος Ευρωπαϊκό 2016

5ος Ευρωπαϊκό 2018

 

Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ)

Μοιράσου το άρθρο!