Αθλητικά

12/07/2013 - 13:34

Κέρδισε την παραμονή του στην κατηγορία ο Ν.Ο.Μ.

yle="text-align: justify;">Με επιτυχία έκλεισε τις υποχρεώσεις της στην Β΄ Εθνική, η ομάδα υδατοσφαίρισης του Ν.Ο.Μ., κερδίζοντας με άνεση την παραμονή στη δύσκολη αυτή κατηγορία.

Μετά την αναδιάρθρωση των κατηγοριών που έγινε το 2012 από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης που είχε κερδίσει την παραμονή του στην Γ΄ Εθνική, βρέθηκε στη Β’, μία κατηγορία που συγκέντρωσε τις καλύτερες ομάδες της Γ΄ Εθνικής, τις ομάδας που παρέμειναν στη Β’ και εκείνες που υποβιβάστηκαν από την Α2.

Η πρώτη φάση του πρωταθλήματος, που διεξήχθη από 21 έως 23 Ιουνίου 2013, αποτέλεσε ουσιαστικά και την τελική φάση προετοιμασίας της ομάδας. Χωρίς να έχει δώσει έστω ένα παιχνίδι προετοιμασίας και έχοντας να αντιμετωπίσει το «σοκ» της προσαρμογής από μια πισίνα 25 Χ 12 στην οποία προετοιμάζεται, στον αγωνιστικό χώρο 33 Χ 20 στον οποίο διεξάγονται οι αγώνες, η ομάδα στα δύο πρώτα παιχνίδια έψαχνε ρυθμό. Κάνοντας δύο ήττες από ομάδες που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε άνετα να κερδίσει, βρέθηκε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης της συμμετοχής της στα play off, που θα έκριναν την άνοδο στην Α2. Στον τρίτο αγώνα, παίζοντας με πολύ δυνατό αντίπαλο, η ομάδα βρέθηκε μέχρι και τα μέσα του τρίτου 8λεπτου μπροστά στο σκορ και τελικά υπέκυψε, χάνοντας στις λεπτομέρειες. Ο τελευταίος αγώνας, είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και έτσι η ομάδα επέστρεψε στην Μυτιλήνη χωρίς νίκη, αλλά έχοντας πραγματοποιήσει μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση και έχοντας βάλει τις βάσεις για τη συμμετοχή της στην επόμενη φάση.

Η επόμενη φάση, στην οποία πλέον η ομάδα κλήθηκε να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία, διεξήχθη το τριήμερο 3 – 5 Ιουλίου 2013.

Στον πρώτο αγώνα με τον Άρη Κάμπου Χίου, η ομάδα άργησε να πάρει στροφές, ακολουθώντας στην αρχή το νωχελικό ρυθμό που είχε δώσει η αντίπαλη ομάδα, με το πρώτο 8λεπτο να λήγει ισόπαλο 4 – 4. Μπαίνοντας αποφασιστικά στο δεύτερο 8λεπτο, η ομάδα ξέφυγε στο σκορ και στο τρίτο ουσιαστικά τέλειωσε το παιχνίδι, κατακτώντας τελικά την νίκη με 17 – 9 (οκτάλεπτα: 4 – 4, 4 – 2, 6 – 1, 3 – 2).
 
Στο δεύτερο αγώνα, η ομάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Ν.Ο. Αγίου Νικολάου, ο οποίος στις τάξεις του είχε το δεύτερο σκόρερ της Α1 όλων των εποχών, Δημήτρη Μπιτσάκο. Ένα αθλητή που αν και έχει μπει στην 5η δεκαετία της ζωής του, παραμένει ιδιαίτερα αποτελεσματικός και ανταγωνιστικός, για τα μέτρα της κατηγορίας και ο οποίος καταφέρνοντας να πάρει δύο γρήγορες αποβολές από τον αμυντικό μας, αποσυντόνισε την ομάδα. Παρόλο που ο Ν.Ο.Μ. βρέθηκε να χάνει με 2 – 0, γρήγορα οι παίκτες βρήκαν καλό ρυθμό και προηγήθηκαν με 4 – 2, δίνοντας την εντύπωση ότι «είχαν» τον αγώνα. Ανεξήγητα η ομάδα «κάθισε», με αποτέλεσμα με ένα επί μέρους 6 – 0, ο Άγιος Νικόλαος να βρεθεί μπροστά με 8 – 4. Εκεί ο Ν.Ο.Μ. ανέκαμψε, οι παίκτες βρήκαν δυνάμεις και επιχείρησαν την ανατροπή, χωρίς όμως επιτυχία, μειώνοντας απλά το σκορ σε 8 – 6. Το τελικό αποτέλεσμα άφησε πικρή γεύση στους παίκτες της ομάδας, αφού έχασαν ένα παιχνίδι στις λεπτομέρειες και κυρίως στο διάστημα που, έχοντας και κάποιες άτυχες στιγμές, βρέθηκαν πολύ πίσω στο σκορ (οκτάλεπτα: 2 – 2, 2 - 3, 0 – 3, 2 – 0).
 
Στον τρίτο αγώνα, παίζοντας με μια ομάδα υποδεέστερη, το Ν.Ο. Ναυπλίου, ο Ν.Ο.Μ. μπήκε πολύ χαλαρά στο παιχνίδι και βρέθηκε να χάνει με 2 – 0 και στο τέλος του πρώτου 8λέπτου με 2 – 1. Εκεί τελείωσαν τα αστεία, η ομάδα μπήκε στο δεύτερο 8λεπτο αποφασισμένη και το τελικό 12 – 7, κρίνεται άκρως τιμητικό για την ομάδα του Ναυπλίου. Στο παιχνίδι αυτό ο Ν.Ο.Μ. έδειξε πόσο μεγάλες δυνατότητες έχει σαν ομάδα, όταν όλα λειτουργούν σωστά (οκτάλεπτα: 1 – 2, 5 – 1, 4 – 1, 2 – 3).
 
Το πρωί της Κυριακής, στο τέταρτο παιχνίδι, η ομάδα του Ν.Ο.Μ. έδειξε το κακό της πρόσωπο. Ο Ναυσίθοος Κέρκυρας δεν είναι σε καμιά περίπτωση καλύτερος, όμως βρέθηκε τελικά νικητής, με τους παίκτες του Ν.Ο.Μ. να προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το πώς χάθηκε αυτό το παιχνίδι. Σε όλα τα παιχνίδια υπάρχουν άτυχες στιγμές, σε αυτό όμως ήρθαν μαζεμένες. Χάνοντας απίστευτες ευκαιρίες, οι παίκτες της ομάδας προσπάθησαν κόντρα στην ατυχία τους να πάρουν το παιχνίδι, το οποίο μέχρι και το τέλος του τρίτου 8λεπτου ήταν ισόπαλο 2 – 2 !! Ρίσκαραν στο τέταρτο 8λεπτο και δυστυχώς δεν δικαιώθηκαν, αφού και πάλι πήγαν όλα στραβά, χάνοντας τελικά με 4 – 6 (οκτάλεπτα: 1 – 1, 0 – 0, 1 – 1, 2 – 4).
 
Στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην ομάδα του Ν.Ο. Σύρου, που προερχόταν από την Α2, ο Ν.Ο.Μ. έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσει, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ισοβαθμιών που θα έφερναν ίσως ανατροπές στην υπόθεση παραμονής στην κατηγορία, αλλά κυρίως για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις του πρωινού αγώνα. Κάνοντας ένα εξαιρετικό παιχνίδι από την αρχή, η ομάδα δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους να αμφισβητήσουν την ανωτερότητά της και με καταιγιστικό ρυθμό τέλειωσε το παιχνίδι με 15 – 4. Έτσι η συμμετοχή της ομάδας στην τελική φάση έκλεισε με επιτυχία, αφήνοντας μια γλυκιά γεύση στους παίκτες, με την υπόσχεση ότι του χρόνου η ομάδα θα είναι ακόμα πιο δυνατή (οκτάλεπτα: 4 – 1, 5 – 2, 3 – 1, 3 – 0).  
 
Την ομάδα του Ν.Ο.Μ., που προπονεί ο κ. Γιώργος Δάλλας, διαδεχόμενος στα μέσα της χρονιάς τον κ. Γιώργο Καλαρά, με έφορο υδατοσφαίρισης τον κ. Μιχάλη Λαγκαδά, αποτέλεσαν οι παρακάτω αθλητές:

Αθηνιώτης Ιωάννης, Βουλάς Ηλίας, Γιαννέλος Δημήτριος, Γούτος Μιχαήλ, Δημητρούλης Γεώργιος, Καραβασίλης Αθανάσιος, Κουμαρέλας Ιωάννης, Λαγκαδάς Ανατόλ, Λενέτης Ιωάννης, Μούχος Νικόλαος, Παχός Γεώργιος, Πετρέλλης Ευστράτιος, Σαμαρτζίδης Χρήστος, Σέλος Λάσκαρης, Τηνιακός Γεώργιος, Τσελεμπής Μιχαήλ, Φιλίππου Κωνσταντίνος, Χαϊδούτης Αθανάσιος και Χαραλάμπους Γεώργιος.

Η διοίκηση του Ν.Ο.Μ., εκφράζει τα συγχαρητήριά της στους παίκτες, στον προπονητή της ομάδας και στον Έφορο Υδατοσφαίρισης, για την εξαιρετική τους εμφάνιση, τόσο εντός όσο και εκτός των αγωνιστικών χώρων, καθώς και τις θερμές της ευχαριστίες, στους ανθρώπους εκείνους που ενίσχυσαν την όλη προσπάθεια, υλικά και ηθικά, θέλοντας μέχρι τέλους να παραμείνουν αφανείς. Ένας επιπλέον λόγος, για τον οποίο τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Μοιράσου το άρθρο!