Αθλητικά

11/10/2021 - 13:23

Κώστας Κεντέρης: Με τι ασχολείται σήμερα; – Η ζωή στα Γιάννενα, τα δύο παιδιά του (βίντεο)

Σπάνια εμφάνιση του κορυφαίου Έλληνα σπρίντερ, Κώστα Κεντέρη, που μένει μόνιμα στο Πάπιγκο

Mια σπάνια δημόσια εμφάνιση του Ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη κατέγραψε η εκπομπή «Happy Day». Αντιπρόεδρος πλέον του ΣΕΓΑΣ, ο Κώστας Κεντέρης βρέθηκε στη Χίο σε εκδήλωση για την Κιβωτό του Kόσμου μαζί με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή, στην οποία και μίλησε.

 

Κώστας Κεντέρης - «Δεν μου λείπουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες- Προχωράμε μπροστά»

«Είμαι πολύ καλά, οικογενειακά. Αυτήν την περίοδο ασχολούμαι με τον στίβο μας, αυτό το οποίο αγαπάω. Μένω στο πανέμορφο Πάπιγκο και στα Γιάννενα. Δεν έφυγα ποτέ από τα στάδια. Έχω τα παιδιά μου, θεωρώ τον αθλητισμό υγεία. Κάθε γονιός αξίζει να πάει τα παιδιά του στον αθλητισμό όχι απαραίτητα για πρωταθλητισμό.

 

Τα παιδιά μου δεν τα προπονώ, πρέπει να είναι ελεύθερα να επιλέξουν να κάνουν αυτό που αγαπάνε. Νομίζω σήμερα λίγο κατάλαβαν ποιος είμαι, επειδή γενικά δεν κάνω εμφανίσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κάνει περισσότερα από μένα στον χώρο». Αναφορικά με το αν του λείπει ο πρωταθλητισμός και οι διακρίσεις ο Κώστας Κεντέρης απάντησε «Είναι κάτι που πέρασε, προχωράμε μπροστά. Γενικότερα δεν μου λείπει ο πρωταθλητισμός και οι Ολυμπιακοί Αγώνες» είπε.

 

Το ξενοδοχείο που διατηρεί ο 48χρονος Κεντέρης και η σύζυγός του αποτέλεσε τον πρεσβευτή του Ελληνικού Ορεινού Τουρισμού στα Παγκόσμια Βραβεία «World Luxury Hotel Awards 2017». Το luxury ξενοδοχείο ψηφίσθηκε ως το Καλύτερο Ορεινό Θέρετρο στη Νότια Ευρώπη και το βραβείο δόθηκε σε μια τελετή που διεξήχθη στις 2 Δεκεμβρίου 2017, στο ξενοδοχείο Kulm, στο St. Moritz της Ελβετίας.

Η Έλσα Έξαρχου-Κεντέρη, σύζυγος του ολυμπιονίκη και hotel manager του Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa, παρέλαβε το βραβείο. Το ξενοδοχείο αποτελείται από τέσσερα κτίρια, παραμένει ανοιχτό όλο τον χρόνο και διαθέτει 29 δωμάτια και σουίτες, χώρους σπα με σάουνα, χαμάμ και πισίνα.

η

Κώστας Κεντέρης, η μεγάλη επιστροφή στο πλευρό της Σοφίας Σακοράφα

Ο Κώστας Κεντέρης, ο μακράν κορυφαίος Έλληνας σπρίντερ, που έχει στη συλλογή του τρία χρυσά μετάλλια στα 200 μέτρα, από τις τρεις κορυφαίες διοργανώσεις στίβου στον Κόσμο: Ολυμπιακούς ΑγώνεςΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα και Πανευρωπαϊκούς Αγώνες, εξελέγη τον Μάρτιο του 2021 στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ συγκεντρώνοντας 98 ψήφους καταλαμβάνοντας την 5η θέση. 

Ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής Κώστας Κεντέρης (έχει γεννηθεί το 1973 στη Μυτιλήνη) αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2004, όταν κατηγορήθηκε πως δεν παρέστη σε έκτακτο έλεγχο ντόπινγκ. Τότε ο Κεντέρης είχε ισχυριστεί ότι είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με μηχανή κατά την προσπάθειά του (μαζί με την Κατερίνα Θάνου) να φθάσει εγκαίρως στο Ολυμπιακό Χωριό ώστε να υποβληθεί στο τεστ. Επιβλήθηκε στον Κεντέρη και στη Θάνου ποινή προσωρινού αποκλεισμού από την IAAF. Τον Ιούνιο του 2005 όμως, οι αθλητές αθωώθηκαν από την πειθαρχική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ λόγω αμφιβολιών.

 

Μετά μακρύ δικαστικό αγώνα, στις 26 Ιουνίου 2006 οι αθλητές ήρθαν σε διακανονισμό με την IAAF δεχόμενοι την παραβίαση του κανονισμού αντι-ντόπινγκ και την απουσία τους από τρεις ελέγχους από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 12 Αυγούστου 2004. Σε αντάλλαγμα απαλλάχθηκαν από τις δύο βαρύτερες κατηγορίες για αποφυγή και άρνηση ελέγχου. Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ο Κώστας Κεντέρης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, ακόμα στολίζει την τροπαιοθήκη του…

Μοιράσου το άρθρο!