Αθλητικά

07/11/2014 - 07:18

Νίκος Κουκούλας: ο αφανής ήρωας του Ταρλά

Ο

ι ιθύνοντες των Λέσβιων παρουσιάζουν τον γεωπόνο της ομάδας, Νίκο Κουκούλα, που εκφράζει την ικανοποίησή του για τη συνεργασία του με τη διοίκηση της ΠΑΕ

Θέλοντας να στρέψει την προσοχή και στους αφανείς ήρωες των γηπέδων, η διοίκηση της Καλλονής φρόντισε να παρουσιάσει στους φιλάθλους τον γεωπόνο Νίκο Κουκούλα  και το έργο του στο γήπεδο του Ταρλά.

Αναλυτικά αναφέρεται: «"Αρένα" στημένη με κόπο, ιδρώτα, αγάπη για το αθλητικό ιδεώδες που υπηρετείται με έναν εναλλακτικό τρόπο μακριά από τα φώτα. «Οι άνθρωποι των γηπέδων» κατέχουν -και δικαίως- τις δικές τους αράδες στα κεφάλαια των αθλητικών γεγονότων. Ένας εξ αυτών ο πολύπειρος γεωπόνος της Καλλονής Νίκος Κουκούλας μιλά στο Kalloni Matchday.

"Ένα γήπεδο όταν στήνεται απαιτεί κατάθεση ψυχής"

Κάθε φορά που κάποιος θα περάσει την πόρτα του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης αλλά και άλλων γηπέδων του νησιού χρωστάει έναν εγκάρδιο χαιρετισμό στη χαρακτηριστική λεπτή μικροκαμωμένη και ηλιοκαμένη φιγούρα του. Αθλητές και τεχνικοί αναζητούν εκείνον για τυχόν δυσλειτουργίες ή απλώς για την πλέον ανακουφιστική απάντηση: "Όλα είναι έτοιμα". Ο Νίκος Κουκούλας δεν κινεί τα νήματα. Απλά στήνει προσεκτικά και εμπειρικά τη βάση της πυραμίδας που περιλαμβάνει αθλητικά γεγονότα: τα ίδια τα γήπεδα. Μετά από πολυετή εργασία και δεκάδες συμβάσεις αλλά και προσφορά ο τακτικός και οργανωτικός γεωπόνος βιώνει τα γήπεδα σαν το σπίτι του με το καθένα από αυτά να αποτελεί μέλος μίας ιδιαίτερης οικογένειας.

Γεννημένος το 1966 στη Μυτιλήνη με τόπο καταγωγής την Παναγιούδα αφού τελείωσε με άριστα το Λύκειο πέρασε με υποτροφία στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Αποφοίτησε και κατόπιν ξεκίνησε την ενεργό δράση του ως τεχνολόγος γεωπόνος. Το βιογραφικό του γύρω από το στήσιμο γηπέδων άρχισε να γράφεται το 1987 και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Καυτανζογλείου Σταδίου Θεσσαλονίκης. Πολύτιμος δάσκαλος ο οποίος μεταλαμπάδευσε σημαντικές γνώσεις και τεχνικές στον Νίκο ο εκ των κορυφαίων στην κατασκευή και περαιτέρω συντήρηση γηπέδων γεωπόνος Μανώλης Κλαπαδάκης. Μάλιστα ο ίδιος είχε επιλέξει το Μυτιληνιό γεωπόνο μεταξύ των συνεργατών του για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Οι μετακινήσεις συνεχείς. Το πράσινο όμως του αγωνιστικού χόρτου "έβαφε" κάθε πτυχή της ζωής του, μίας ζωής αφιερωμένης στο βωμό αυτής της δουλειάς με θυσίες συνυφασμένες με προσωπικό χρόνο, ξεκούραση, οικογένεια. Δεκατρείς ώρες καθημερινής αφοσίωσης  χωρίς διακοπές, αργίες, ρεπό. Και με μπόλικη αγωνία λόγω καιρικών συνθηκών. Ενδιάμεσος σταθμός και το γεωπονικό του κατάστημα που διατηρεί από το 1992 στο κέντρο της πόλης.

"Στην Καλλονή βρήκα μία αγκαλιά που χωράει αυτούς που θέλουν να προσφέρουν"

Το στίγμα δουλειάς του Νίκου Κουκούλα είναι έκδηλο σε πολλές αθλητικές γωνιές του νησιού. Κορωνίδα το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης το οποίο ο ίδιος υπηρετεί από το 1994 αποσπασματικά και πλέον σε μόνιμη βάση. Αλλά και το προπονητικό κέντρο της Καλλονής "Γ.Σκούφος" το οποίο παρελήφθη από την ΠΑΕ ως κρανίου τόπος και μετουσιώθηκε σε σύγχρονο αθλητικό χώρο. Άνθρωπος της Καλλονής πλέον χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης της διοίκησης και δη του προέδρου της Νίκου Μιχαλάκη, του Γενικού Διευθυντή Προκόπη Καρτάλη και του Αντιπροέδρου της Κώστα Παπαδόπουλου τους οποίους ο ίδιος ευγνωμονεί από καρδιάς καθώς όπως αναφέρει "χάρη σε αυτούς και κυρίως στον Πρόεδρο ζω το όνειρο μου και τη δυνατότητα να προσφέρω το 100%". Και συνεχίζει:

"Στην Καλλονή βρήκα μία αγκαλιά που χωράει αυτούς που θέλουν να προσφέρουν. Και φυσικά η ομάδα ανταποδίδει σε αθλητική και κοινωνική προσφορά. Αποτελεί διαφήμιση για τον τόπο και παράλληλα δίνει εργασία σε ανθρώπους. Με αυτό το επιτελείο η δουλειά γίνεται πολύ πιο ευχάριστη ενώ σημαντική είναι η ύπαρξη των συνεργατών. Δεν θα έκανα τίποτα χωρίς αυτούς και ειδικά τον Δημήτρη Σκαρλάτο. Μέσα στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης έχω δει πρωταθλητές, Ολυμπιονίκες, μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό όμως που προσφέρει η Καλλονή είναι κάτι ασύλληπτο. Χαίρομαι που ανήκω στην ομάδα της, εκεί στα μετόπισθεν"….».

Μοιράσου το άρθρο!