Ορεινή ποδηλασία στα καλντερίμια του Υψηλομέτωπου – Οι νικητές του IPSILOMETOPO CHALLENGE MTB 2026
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιουλίου στο Υψηλομέτωπο της Λέσβου ο δεύτερος αγώνας του τοπικού πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας 2026.
Το IPSILOMETOPO CHALLENGE MTB 2026 διοργανώθηκε για πρώτη φορά μέσα στο χωριό, με την εκκίνηση να δίνεται στις 09:30 από την κεντρική πλατεία.
Οι ποδηλάτες αγωνίστηκαν σε μια απαιτητική, σηματοδοτημένη διαδρομή, η οποία περνούσε από τα πλακόστρωτα στενά, τα παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια και μονοπάτια στις πλαγιές του ηφαιστείου του Λεπέτυμνου.
Ο αγώνας συνδύασε το Urban MTB με τη γνωριμία των αθλητών και των επισκεπτών με τη φύση, την αρχιτεκτονική και τη γεωλογική κληρονομιά της βόρειας Λέσβου.
Οι νικητές
Στις Γυναίκες, η Αφροδίτη Ζούρου κατέκτησε την πρώτη θέση.
Στην κατηγορία Junior, πρώτος τερμάτισε ο Καραμάνης, δεύτερος ο Λάμπος και τρίτος ο Παλιόγλου.
Στους Άνδρες, την πρώτη θέση κατέκτησε ο Δημήτρης Αλεξίου, τη δεύτερη ο Μαρίνος Μιχαλακέλλης και την τρίτη ο Νίκος Ασμάνης. Τέταρτος τερμάτισε ο Μάνος Χατζέλης.
Στην κατηγορία Master, πρώτος ήταν ο Γιώργος Σαραϊδάρης και δεύτερος ο Απόστολος Σβιντερίκος. Ο Γιώργος Σαραϊδάρης ξεχώρισε από τον πρώτο γύρο, διατηρώντας την πρωτοπορία μέχρι τη γραμμή του τερματισμού.
Στους Veterans, πρώτος τερμάτισε ο Μπάμπης Μπουντάκης, δεύτερος ο Στράτος Λάμπος και τρίτος ο Βασίλης Μωυσής. Ακολούθησαν οι Marcel Bes, Κώστας Λαϊνάς και Τάκης Ανεζίνος.
Στην κατηγορία e-Bikes, την πρώτη θέση κατέκτησε ο Γαβριήλ Σαχλός, τη δεύτερη ο Χρήστος Σαρέλλης και την τρίτη ο Άγγελος Σανταβάς. Ακολούθησαν οι Παναγιώτης Γιαννούλης, Παναγιώτης Δουκαρέλλης και Πάνος Χουρμούζης.
Η σωστή σηματοδότηση, η επιλογή της διαδρομής, η φιλοξενία των κατοίκων και η ενεργή παρουσία των εθελοντών συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις σε αθλητές και επισκέπτες.
Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Υψηλομέτωπου «Η Αγία Μαρίνα», την Κοινότητα Στύψης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.
Την εκδήλωση υποστήριξε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Λέσβου, ενώ την αγωνιστική οργάνωση επιμελήθηκε το Lesvos Ride. Σημαντική ήταν και η παρουσία των εθελοντών, οι οποίοι φρόντισαν για την ασφάλεια των αθλητών σε κρίσιμα σημεία της διαδρομής.