Εκπαίδευση

31/01/2012 - 14:07

Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Λέσβο - Έδιωξαν μαθητές γιατί δεν είχαν πετρέλαιο στο σχολείο

Η ανακοίνωση του Δήμου Λέσβου:

Λόγω της χθεσινής κακοκαιρίας, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου, με την συμβολή των  Αντιδημάρχων κ. Βατού και  κ. Κουνιαρέλλη, καθώς και του ειδικού συνεργάτη του Δήμου σε θέματα πολιτικής προστασίας, κ. Μουτζούρη, κλήθηκε να αντιμετωπίσει σειρά προβλημάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Μυτιλήνης. Τα περιστατικά, όπως η πτώση δέντρων, η δημιουργία παγετού στο οδόστρωμα, αλλά και οι πυρκαγιές σε κάδους από στάχτες τζακιών, αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, της Τροχαίας Μυτιλήνης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Το πρόβλημα του παγετού στο οδόστρωμα, αντιμετωπίστηκε με τη ρίψη μεγάλων ποσοτήτων αλατιού. Ωστόσο, ζητάμε τη συνεργασία των συμπολιτών μας, και ζητάμε να μην τοποθετούν στάχτες μέσα στους κάδους απορριμμάτων, καθώς και να ελέγχουν τη διαρροή νερού, που μπορεί να αποτελέσει λόγος δημιουργίας παγετού στο οδόστρωμα. 

Σύμφωνα με καταγγελίας στο Lesvosnews... η κατρακύλα του Δήμου Λέσβου δεν έχει τέλος... πολλά παιδιά έκαναν μάθημα σε συνθήκες ψύχους!!!

Στο 6ο Δημοτικό Μυτιλήνης οι δάσκαλοι έδιωξαν του μαθητές μη αντέχοντας το κρύο.  Ακόμη δεν είναι γνωστός ο αριθμός των σχολείων που δε λειτούργησαν.

Τα σχολεία δεν έχουν καθόλου πετρέλαιο και ο διαγωνισμός που ήταν να γίνει ακυρώθηκε για γραφειοκρατικούς λόγους.

Υπάρχει δημοτικός άρχοντας να ζητήσει συγνώμη από τους μαθητές;

Διαβάστε ακόμη σχετικό άρθρο από την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Κατανομή πιστώσεων για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων του νησιού. Με επιστολή προς το Δήμαρχο Λέσβου, αλλά και προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου Α. Τσολερίδου ενημερώνει ότι πολλές σχολικές μονάδες του νησιού – όπως εγγράφως μας έχουν καταθέσει οι διευθυντές και προϊστάμενοί τους- έχουν καθόλου ή ελάχιστο πετρέλαιο στις δεξαμενές τους, με αποτέλεσμα είτε τα παιδιά να αναγκαστούν να κάνουν μάθημα υπό αντίξοες συνθήκες και να κινδυνεύει η υγεία τους, είτε τα σχολεία να κινδυνεύουν να κλείσουν λόγω ψύχους. Πολλές δε από τις σχολικές μονάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, βρίσκονται στον ορεινό κορμό του νησιού, όπου οι καιρικές συνθήκες είναι ούτως ή άλλως δύσκολες. «Σύμφωνα με πληροφορίες τονίζει η Α. Τσολερίδου – η 4η δόση για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων έχει ήδη κατατεθεί στο λογαριασμό της σχολικής επιτροπής πριν τα Χριστούγεννα του 2011. Η καθυστέρηση κατανομής της στις σχολικές μονάδες έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα, τα οποία υπό μία έννοια εκθέτουν σε κίνδυνο το μαθητικό και διδακτικό προσωπικό του νησιού μας. Η Διεύθυνση Π.Ε. Ν. Λέσβου προτίθεται να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες από τις νομοθετικές διατάξεις κινήσεις, έτσι ώστε να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες ώστε να ξεκινήσει η κατανομή των πιστώσεων και ο εφοδιασμός των σχολείων με πετρέλαιο». Οι σχολικές μονάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι: Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Άντισσας, Σιγρίου, Στύψης, Άγρας, Φίλιας, Αγιάσου, Βρίσας, Συκαμινέας, Νεοχωρίου, 1ο Πλωμαρίου, 3ο Πλωμαρίου, 10ο Μυτιλήνης, Ταξιαρχών, Σκοπέλου, Πηγής, Ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 8ο Μυτιλήνης, 7ο Μυτιλήνης, Λουτρόπολης Θερμής, Καλλονής, Παπάδου, Ίππειου, Κεραμειών, Αφάλωνα, Χαλίκων, Δαφίων, Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας, Βρίσας, Αφάλωνα, Ταξιαρχών, Παλαιόκηπου, Μανταμάδου, Νηπ. Παναγιούδας και Παπάδου.

Διαβάστε επίσης:

Τους “απάνθρωπους γραφειοκράτες” της Δημοτικής Αρχής Βουνάτσου καταγγέλλει ο Γιώργος Πάλλης

--------------------------------------

κάντε like στην επίσημη σελίδας του Lesvosnews στο Facebook

--

Μοιράσου το άρθρο!