Εκπαίδευση

28/01/2024 - 18:40

3η θέση στη Βιολογία κατέκτησε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης

Διαγωνισμός EOES 2024: Το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης κατέκτησε την 3η θέση στη Βιολογία

Το  Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η δεύτερη φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για την επιλογή των 2 τριμελών ομάδων  που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών (European Olympiad of Experimental Science – EOES 2024).

Τον Νομό Λέσβου εκπροσώπησε το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αφού προηγουμένως είχε πρωτεύσει  στο τοπικό διαγωνισμό ανάμεσα στα άλλα Λύκεια του Νομού.

Στη τελική κατάταξη των ομάδων στο πανελλήνιο διαγωνισμό, η ομάδα του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατέλαβε την τρίτη θέση στο μάθημα της Βιολογίας ανάμεσα στα αλλά Λύκεια.

Την ομάδα του σχολείου την αποτελούσαν οι μαθητές, Καμαρού Ιωάννα,   Μαριγλή Συμεώνη-Μυρσίνη,   Ψούνου  Ραφαηλία Ειρήνη,   Γαζής Μιχαήλ.

 

Οι καθηγητές που είχαν την εκπαιδευτική ευθύνη των μαθητών είναι ο κ. Αιβαλιώτης Δημήτριος στη Βιολογία , ο κ. Ντουράκης Κωνσταντίνος στη Χημεία και η κα. Παλαιολόγου Ελένη στη Φυσική.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης είχε πρωτεύει πέρυσι  στον αντίστοιχο διαγωνισμό στη Χημεία και πριν 6 χρόνια στη Βιολογία.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης  του Πανεπιστημίου Αιγαίου συγχαίρουν τους/τις μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς γι αυτήν τους την διάκριση.

 

12

177

Μοιράσου το άρθρο!