Εκπαίδευση

11/03/2024 - 09:41

5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης: «Όταν η Ελληνική επανάσταση του 1821 συναντά…… την τεχνητή νοημοσύνη»

Την Παρασκευή 10-3-2024 στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε παρουσία των κ. Θεοφανέλλη Τ. και Βούλγαρη Δ. η συνάντηση δεκαέξι σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ν. Λέσβου στα πλαίσια του προγράμματος STEM & της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με τίτλο «Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο». Οι μαθητές των σχολικών μονάδων παρουσίασαν δια ζώσης ή και εξ αποστάσεως τις κατασκευές τους με τη χρήση του εξοπλισμού που έχουν ήδη λάβει από το Υπουργείο Παιδείας.

Με αυτή τη Δράση επιχειρείται η ανάδειξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των επόμενων γενεών της χώρας στην ρομποτική, στην μηχανική και στον προγραμματισμό. Οι μαθητές 1821 σχολείων της χώρας, εμπνεόμενοι από τα διδάγματα και τις αξίες της Ελληνικής Επανάστασης και με εφόδια τα ψηφιακά εργαλεία καθίστανται εν δυνάμει «νικητές» αφού θα μπορούν να αξιοποιούν το σύνολο των δυνατοτήτων τους.

Η επόμενη φάση του προγράμματος είναι το Μάιο του τρέχοντος έτους με τη διεξαγωγή 13 διαγωνισμών, ένας ανά Περιφέρεια, στους οποίους θα συμμετέχουν οι ομάδες των σχολείων της κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Μοιράσου το άρθρο!