Εκπαίδευση

20/05/2022 - 08:02

Το 5o Γυμνάσιο Μυτιλήνης στην πόλη Bergamo

Μια μοναδική εμπειρία βίωσαν οι  εκπαιδευτικοί του 5ου Γυμνασίου  Μυτιλήνης στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «BIRDS OVER EUROPEAN SKIES » στο Bergamo της Ιταλίας από τις 11 έως τις 15 Μαΐου. Το πρόγραμμα έχει στόχο τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Βιβλίου (Άτλαντα) με πληροφορίες για όλα τα είδη  των αποδημητικών πτηνών που επισκέπτονται τους υδροβιότοπους  της Ευρώπης και συγκεκριμένα των χωρών που  συμμετέχουν.

 

Οι καθηγητές αρχικά επισκέφθηκαν το σχολείο «I.I.S. MARIO RIGONI STERN» της πόλης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε ότι όλοι οι εταίροι έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τη συλλογή των φωτογραφιών των πουλιών  αλλά και του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Άτλαντα. Στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του υλικού προκειμένου να απορριφθούν φωτογραφίες και πληροφορίες που δεν ταιριάζουν στο ύφος και τη δομή του βιβλίου.  Παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το Ορνιθολογικό Μουσείο  και τη Λίμνη Κόμο στη πόλη Varenna  και να πραγματοποιήσουν επιτόπια παρατήρηση των πουλιών στη συγκεκριμένη περιοχή. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα από τους πιο σημαντικούς υδροβιότοπους της Ευρώπης.

Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε το  Σεπτέμβριο και το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης θα έχει την ευκαιρία να φιλοξενήσει εκπαιδευτικούς των άλλων χωρών. Η χρηματοδότηση αυτών των προγραμμάτων γίνεται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και Εθνικός Φορέας Συντονισμού κα Έλεγχου Ποιότητας είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών της Ρουμανίας.

Μοιράσου το άρθρο!