Εκπαίδευση

08/12/2023 - 06:43

600 άτομα στη 2η συνάντηση Αποφοίτων Πανεπιστημίου Αιγαίου - Απολογισμός και βραβεύσεις

2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου - University of the Aegean Alumni Association σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πραγματοποίησε τη 2η Συνάντηση των Αποφοίτων του Αιγαίου στις 2 Δεκεμβρίου στην Αθήνα (ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7 Σύνταγμα).

Παλαιοί Πρυτάνεις, καθηγητές, διοικητικοί υπάλληλοι και απόφοιτοι συναντήθηκαν σε μία γιορτή για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Υπολογίζεται ότι πάνω από 600 συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το ΕΒΕΑ στην εκδήλωση του Ιδρύματός μας.

Το παρών από την πολιτική ηγεσία έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κος Μανώλης Κουτουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης  κος Οδυσσέας Ζώρας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, ο κος Χαράλαμπος Αθανασίου, πρ. Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Λέσβου, ο κος Μάνος Κόνσολας, πρ. υφυπουργός Τουρισμού και  Βουλευτής Δωδεκανήσου, ο κος Παναγιώτης Παρασκευαίδης, Βουλευτής Λέσβου, ο κος Σταύρος Μιχαηλίδης Βουλευτής Χίου, ο κος Μάρκος Καφούρος Βουλευτής Κυκλάδων, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Χρήστος Μπάρδος, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κος Αλέξανδρος Λυμπέρης και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ρόδου κος Κώστας Ταρασλιάς. Παράλληλα, έστειλαν χαιρετισμούς η κα Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο κος Γιάννης Παππάς, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτής Δωδεκανήσου  και ο κος Σταμάτης Κάρμαντζης Δήμαρχος Χίου. 

Ο Πρόεδρος του ΣΑΠΑ Ανδρέας Καρασαρίνης αναφέρθηκε στα όσα έγιναν τα προηγούμενα δύο χρόνια στο Σύλλογο, ενώ ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητής Δημήτρης Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η συνεργασία Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Συλλόγου Αποφοίτων του και τόνισε ότι  ο Σύλλογος θα αποτελέσει γέφυρα ανάμεσα στις διαφορετικές γενιές των αποφοίτων του Ιδρύματος, προσφέροντας σε όλες και όλους πολλαπλασιαστικά οφέλη κοινωνικής και επαγγελματικής διασύνδεσης, αλλά και καίρια πηγή υποστήριξης για το Ίδρυμα, συμβάλλοντας στη συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε η μνήμη  του Κώστα Σοφούλη, πρώτου Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και ο Ομότιμος Καθηγητής Θεμιστοκλής Λέκκας, πρώτος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου αναγνωρίζοντας το έργο και την προσφορά τους στο Πανεπιστήμιο του Αρχιπελάγους. 

 

Πραγματοποιήθηκε  ο απολογισμός του ΔΣ από τον Αντιπρόεδρο Κώστα Τσιαγκλιώτη, καθώς και ο οικονομικός απολογισμός από τον Ταμία Γιώργο Στρατηγέλλη.

Επίσης, μίλησαν οι πρώην Πρυτάνεις κ.κ. Τσάρτας, Γκρίτζαλης και Βιτσιλάκη, καθώς και οι Κοσμήτορες των Σχολών του Ιδρύματος.

 

Τέλος, βραβεύτηκαν οι καλύτεροι/ες σε βαθμολογία φοιτητές /τριες ανά ακαδημαϊκή μονάδα λαμβάνοντας μία τιμητική πλακέτα και το συμβολικό ποσό των 500 ευρώ έκαστος/η. Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια Τρύφων από τη Μυτιλήνη, την οικογένεια Μπούμπουρα από τη Λήμνο, την ΕΟΣ Σάμου, το Τμήμα των AHEPA LESVOS – «Πιττακός ο Μυτιληναίος», τις Επιχειρήσεις Ομίλου Ζώη στη Ρόδο  και την οικογένεια Σαμαροπούλου για τις υποτροφίες στους/ις πρωτεύσαντες φοιτητές και φοιτήτριες. 

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους αρωγούς της εκδήλωσης, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και το Επιμελητήριο Λέσβου. 

Μοιράσου το άρθρο!