Εκπαίδευση

12/05/2023 - 21:20

6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, σχολείο υπόδειγμα παροχής γνώσης σε προσφυγάκια

ΔΕΗ

Επιστολή της Συνύπαρξης

Προς     

ΔΔΕ Λέσβου

ΠΔΕ Βορείου Αιγαίου

6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Αγαπητές Κυρίες, κύριοι,

 

Με το τέλος της σχολικής χρονιάς 2022 – 2023, τον προσεχή Ιούνιο,  όπως έχουμε ενημερωθεί  λήγει η θητεία των Διευθυντών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ανάμεσα σε αυτούς που θα αποχωρήσουν, αφού τοποθετήθηκε στο  Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης είναι και ο Διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, Παναγιώτης Σκορδάς, φιλόλογος.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε  ότι,  όταν το καλοκαίρι του 2018  σε πολλά σχολεία της Μυτιλήνης και γειτονικών χωριών, έμπαιναν λουκέτα, υψώνονταν μαύρες σημαίες και γινόταν παραστάσεις διαμαρτυρίας στην  Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για να μην μπουν ανήλικα παιδιά προσφύγων και μεταναστών στα σχολεία, ο Παναγιώτης Σκορδάς, τιμώντας το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό του λειτούργημα, την ανθρωπιστική του παιδεία, μπήκε μπροστά και με στοχαστικότητα, ενσυναίσθηση, πειθώ, εργατικότητα,  πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας,    όχι μόνο δημιούργησε στο σχολείο του Δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων  αλλά και τη στερέωσε παρά τις πολλές και ποικίλες δυσκολίες της γραφειοκρατικής Δημόσιας Διοίκησης. Όλα αυτά τα χρόνια πάνω από 300 παιδιά φοίτησαν,  κοινωνικοποιήθηκαν, γεύτηκαν τους γλυκύτατους  καρπούς της εκπαίδευσης και τα πνευματικά  δώρα της παιδείας. Οργάνωσε και πραγματοποίησε σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς της ΔΥΕΠ προκειμένου να βοηθηθούν στο έργο τους, συνεργάστηκε με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να  λειτουργήσει ομαλά αυτός ο  νέος και πρωτόγνωρος θεσμός,

Ως Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο  Αιγαίο γνωρίσαμε από πολύ κοντά το έργο και την προσφορά της ΔΥΕΠ του   6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης και για αυτό θα θέλαμε να συγχαρούμε δημόσια τον Παναγιώτη Σκορδά και τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν και στηρίζουν την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Το παράδειγμά τους θα πρέπει να επαινείται και να προβάλλεται. Σημειώνουμε ότι με δική μας πρόταση το σχολείο (όπως και άλλα σχολεία στη Λέσβο),  είχε λάβει αρκετούς υπολογιστές από Γερμανική οργάνωση.

Πιστεύουμε ότι με τη νέα σχολική χρονιά, ο καινούριος διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Γυμνασίου θα συνεχίσουν να φιλοξενούν και να παρέχουν μόρφωση σε παιδιά που τόσο την έχουν στερηθεί στις χώρες τους,  με την βοήθεια και συμπαράσταση πάντα τόσο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και της Περιφερειακής Διεύθυνσης.

Μοιράσου το άρθρο!