Εκπαίδευση

30/05/2013 - 13:52

Αναφορά Βουλευτή: Γιατί το Υπουργείο Παιδείας κάνει τα στραβά μάτια για το διπλοθεσίτη Π. Τσάρτα;

Ε

νάμιση μήνα μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για τη διπλή έμμισθη θέση που κατέχει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πάρις Τσάρτας, παραβιάζοντας το ασυμβίβαστο που προβλέπει ο νόμος για τη θέση του Πρύτανη (ν.4009/2011), σιγή ιχθύος τηρείται από τον υπουργό Παιδείας. Από την άλλη για τα όσα κατήγγειλε ο κ. Τσάρτας ως ανακριβή σε επιστολή διαμαρτυρίας για το δημοσίευμά μας από τα «Παραπολιτικά» -την οποία δεν έστειλε και στην εφημερίδα που πρώτη έγραψε το θέμα (!) – καμία απάντηση δεν λάβαμε από τον ίδιο για το πώς έχει αναιρεθεί ο νόμος (από τη δικαιοσύνη;) και δεν ισχύει το ασυμβίβαστο.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο θέλει να δείξει την έξοδο σε 10.000 αναπληρωτές, να νομιμοποιήσει 12.000 αναγκαστικές μετακινήσεις μόνιμων, ενώ σχεδιάζει 5.000 απολύσεις εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων που δεν «χωράνε» στους νέους σχεδιασμούς και να μειώσει κατά 10.000 τις οργανικές θέσεις εργασίας. Και το «διαβατήριο» για την ανεργία θα δοθεί και σε διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι οποίοι προσπορίζονται μόνο από αυτή τη θέση (ως διδάσκοντες) και πληρώνουν αδρά τις μετακινήσεις τους από τον τόπο διαμονής τους στα Τμήματα του Ιδρύματος.

 

Στο φως της δημοσιότητας έφερε την αδράνεια του υπουργείου ο ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με αναφορά του στον υπουργό, συνοδευόμενη με επιστολή-καταγγελία.

Μοιράσου το άρθρο!