Εκπαίδευση

31/03/2023 - 07:20

Ανατροπή με το πότε κλείνουν Γυμνάσια και Λύκεια μετά την προκήρυξη των εκλογών

Με νέα τροποποιητική απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ μετά την προκήρυξη των εκλογών στις 21 Μαΐου, αλλάζει η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Ειδικότερα, η νέα απόφαση αναφέρει ότι τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, και όχι το τελευταίο δεκαήμερο, όπως ίσχυε.

Επιπλέον οι ενδοσχολικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη, 23 Μαΐου 2023.

"Η λήξη των μαθημάτων του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου, του Επαγγελματικού Λυκείου, του Ειδικού Γυμνασίου, του Ειδικού Λυκείου και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου καθορίζεται κάθε έτος με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται μέχρι την 30ή Απριλίου", επισημαίνεται στο ΦΕΚ.

Υπενθυμίζεται οτι το παλιό ΦΕΚ ανέφερε οτι: "Tα μαθήματα λήγουν το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου. Η λήξη των μαθημάτων του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου, του Επαγγελματικού Λυκείου, του Ειδικού Γυμνασίου, του Ειδικού Λυκείου και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου καθορίζεται κάθε έτος με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται μέχρι την 30η Απριλίου".

Σημειώνεται ότι μέχρι 30 Απριλίου να εκδοθεί νέα τροποποιητική εγκύκλιος ως προς τις ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων στα Γυμνάσια και Λύκεια που θα αναφέρει ακριβώς την ημερομηνία δηλαδή που θα κλείσουν τα σχολεία.

Μοιράσου το άρθρο!