Εκπαίδευση

29/06/2013 - 09:15

Ανδρέας Γιουρέλης ο πρώτος των πρώτων σε όλη τη Λέσβο.

Λίγες μονάδες πάνω από τη συμμαθήτρια και φίλη του Μυρσίνη Παντέμη, στη λίστα των άριστων των Επαγγελματικών Λυκείων είναι ο Ανδρέας Γιουρέλης, που συγκέντρωσε 1942 μόρια και είναι ο πρώτος των πρώτων σε όλη τη Λέσβο. 
Ο νεαρός Ανδρέας αποτελεί κλασικό παράδειγμα συνειδητοποιημένου εφήβου, ο οποίος αγωνίζεται καθημερινά στο πλευρό των γονέων του, συμβάλλοντας με τον τρόπο του στον οικογενειακό προϋπολογισμό. 
Όπως ανέφερε, ο χειμώνας ήταν δύσκολος και ο ίδιος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να έχει αυτό το αποτέλεσμα, όπως τονίζει, όμως, ποτέ δεν ήταν οπαδός των υπερβολών. 
«Σε μια δοκιμασία όπως είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις, το διάβασμα είναι απαραίτητο. Διάβασα όσο χρειαζόταν, για να μπορέσω να πετύχω μια καλή βαθμολογία, χωρίς, ωστόσο, να κάνω υπερβολές. Διάβαζα 4 -5 ώρες την ημέρα και φρόντιζα αυτές οι ώρες να είναι δημιουργικές και αποδοτικές. Κατά τα άλλα, δεν άλλαξα τίποτα από τη ζωή μου, έβαγαινα με τους φίλους μου, διασκέδαζα και έκανα όλες τις συνηθισμένες δραστηριότητες των παιδιών της ηλικίας μου. Αυτή την περίοδο εργάζομαι, όπως άλλωστε και τα προηγούμενα καλοκαίρια». 
 
 
Ο νεαρός Ανδρέας πέτυχε το απόλυτο 20 στα δύο μαθήματα ειδικότητας και 19,9 στα Μαθηματικά. Όπως αναφέρει, οι σχολές που τον ενδιαφέρουν είναι είτε η Εργοθεραπεία, είτε η Νοσηλευτική, ωστόσο δεν έχει αποφασίσει ακόμη πού θα καταλήξει. 
«Τις επόμενες ημέρες θα σκεφτώ και θα καταλήξω με τη βοήθεια της οικογένειάς μου, ποια σχολή θα επιλέξω. Είμαι πολύ προβληματισμένος για το μέλλον. Θέλω να προετοιμαστώ για όλα τα ενδεχόμενα και να έχω τα εφόδια για να αντιμετωπίσω τη ζωή. Ωστόσο, αυτό που μετρά τούτη τη στιγμή είναι να επιλέξω την πιο κατάλληλη σχολή και εκείνη που έχει την καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση». 
 
πηγη: Δημοκράτης

Μοιράσου το άρθρο!