Εκπαίδευση

25/11/2013 - 05:52

Αντιδρά η ΕΛΜΕ Λέσβου στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

yle="text-align: justify;">Το Υπ. Παιδείας, μετά την ψήφιση του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση, αξιοποιώντας και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, προχωρά στην υλοποίηση της αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολείων. Μιας αξιολόγησης που αποτελεί βήμα εφαρμογής της πολιτικής περιορισμού της παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας, της κατηγοριοποίησης των σχολείων, της πειθάρχησης – τρομοκράτησης – χειραγώγησης – υποταγής των εκπαιδευτικών.  Έχει στόχο τη δημιουργία στρατιάς υποψήφιων για το μύλο των μνημονιακών απολύσεων αλλά και την επιβολή-εμπέδωση ενός μοντέλου σχολείου της αγοράς, του φτηνού υποταγμένου εκπαιδευτικού σήμερα και του σημερινού μαθητή – αυριανού εκμεταλλεύσιμου στη ζούγκλα της αγοράς. Συνδέεται άμεσα με τον άθλιο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και τη μισθολογική καθήλωση της πλειοψηφίας των εκπαιδευ-τικών τα τελευταία τρία χρόνια.
Πρώτο μέτρο υλοποίησης της αξιολόγησης, τα σεμινάρια για την Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου που ξεκινά το ΙΕΠ. Όπως είναι γνωστό, ως κλάδος μέσα από τις Γ.Σ. και τα συνέδριά μας έχουμε αποφασίσει ότι θα πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα για να ακυρώσουμε στην πράξη την υλοποίηση της αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολείων.
Στο πλαίσιο αυτό:
Το Δ.Σ. της EΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ στα πλαίσια σχετικής απόφασης της ΟΛΜΕ καλεί τους εκ-παιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου των σχολικών συμβούλων για την αξιολόγηση,
την Πέμπτη 28/11, στις 8:30 π.μ. στα ΠΕΚ
Γεωργίου Μούρα 10 Μυτιλήνη

Για τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (από 8 π.μ. έως 11 π.μ.).
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να αντισταθούμε συλλογικά για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας.

 

ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ
 

Μοιράσου το άρθρο!