Εκπαίδευση

28/08/2019 - 17:21

Από το σούπερ μάρκετ της Μυτιλήνης στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου

Μπορεί να την έχετε συναντήσει πολλές φορές ως εργαζόμενη σε γνωστό σούπερ μάρκετ στην πόλη της Μυτιλήνης.

Η Καλλιόπη Πολυπάθου με καταγωγή από την Αγιάσο εκτός από εργαζόμενη είναι και μητέρα δύο αγοριών 23 και 17 ετών. 

Από χθες απέκτησε άλλη μια ιδιότητα : η Καλλιόπη είναι φοιτήτρια.

Τα αποτελέσματα δικαίωσαν την προσπάθειά της καθώς πέρασε στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου.

Ένα όνειρο ζωής που το κουβαλούσε μέσα της  πολλά χρόνια έγινε πραγματικότητα.  Παντρεύτηκε νωρίς - από τα 18 της - χωρίς να κατορθώσει να πάρει το απολυτήριο Λυκείου. Όμως το πείσμα της και η φλόγα να σπουδάσει δεν έσβησαν ποτέ.

Έχοντας σχεδόν ενηλικιωθεί και τα δύο της παιδιά αποφάσισε να τελειώσει το Λύκειο. Στην προσπάθειά της βοήθησε η οικογένειά της και οι καθηγητές του ΕΠΑΛ Μυτιλήνης που την παρότρυναν να συνεχίσει.... 

Και έτσι όλη η προηγούμενη χρονιά απέκτησε άλλη διάσταση καθώς ήταν η χρονιά προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Το πρωί εργασία, το απόγευμα σχολείο, το βράδυ διάβασμα!

Η Καλλιόπη όμως είχε και μια μεγάλη βοήθεια:  ο μεγάλος της γιος απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων προσέφερε σε πολλά μαθήματα τη βοήθεια του! Αν και το διάστημα της προετοιμασίας υπηρετούσε τη θητεία του εντούτοις στις άδειες του έβρισκε χρόνο να βοηθάει τη μητέρα του στα μαθήματα.

Σημαντική βοήθεια είχε και από το μικρό της γιο που έκανε και κάνει τη δική του την προετοιμασία για τις Πανελλαδικές που θα δώσει του χρόνου. Αποφασιστική ήταν η στήριξη από το σύζυγό της καθώς έκανε τα πάντα για να διευκολύνει την Καλλιόπη στην προσπάθειά της, 

Όπως αναφέρει η Καλλιόπη Πολυπάθου στο Lesvosnews.net   "Αρωγός στην προσπάθειά μου εκτός από την οικογένειά μου ήταν οι καθηγητές μου. Είχα απεριόριστη βοήθεια. Επέλεξα πρώτη επιλογή το Τμήμα Κοινωνιολογίας γιατί το ήθελα και γιατί είναι εδώ στην πόλη και ελπίζω να καταφέρω να ολοκληρώσω τις σπουδές μου"

 

Από την πλευρά μας πολλά συγχαρητήρια!  

 

----------

Διαβάστε επίσης: 

Στα 56 της από καθαρίστρια στη Μυτιλήνη φοιτήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Μοιράσου το άρθρο!