Εκπαίδευση

16/11/2013 - 11:19

Απόφαση Συγκλήτου: Κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός εστιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Απόφαση Συγκλήτου: Κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός εστιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

yle="text-align: justify;">Το κρισιμότερο ζήτημα που απασχολεί αυτό το διάστημα την πανεπιστημιακή μονάδα της Μυτιλήνης και είναι αυτό της στέγασης των φοιτητών και συγκεκριμένα της ανέγερσης του κτηριακού συγκροτήματος των Φοιτητικών Εστιών, ήταν το βασικό θέμα που συζητήθηκε κατά τη χτεσινή Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου κατοχυρώθηκε και ο σχετικός διαγωνισμός. Παράλληλα, συζητήθηκε και το ακαδημαϊκό πρόβλημα που έχει προκύψει από την έλλειψη έκτακτου διδακτικού προσωπικού του ιδρύματος.

Ήταν μια Σύγκλητος κρίσιμη, αφού, όπως είχε άλλωστε πει πριν λίγο καιρό στο «Ε» ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Νίκος Σουλακέλλης, επρόκειτο να κατοχυρωθεί ο διαγωνισμός για το έργο ανέγερσης των Φοιτητικών Εστιών της Μυτιλήν

Τελικά αυτό έγινε και τώρα πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο, η οποία θα γίνει εντός 30 ημερών, αφού ζητηθεί και δοθεί και η σχετική προέγκριση από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον κ. Σουλακέλλη, ο προϋπολογισμός για τις Φοιτητικές Εστίες μαζί και με την προσθήκη του τέταρτου κτηρίου ανερχόταν κανονικά στα 11 εκατ. ευρώ, ενώ με την προσφορά του αναδόχου, η οποία έχει έκπτωση 41%, το κόστος θα κατέβει περίπου στα 6,5 εκατομμύρια. «Είναι μια πολύ καλή τιμή», λέει ο κ. Σουλακέλλης. «Περιμέναμε έκπτωση γύρω στα 30%, αλλά υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός.»

Εφόσον κυλήσουν κανονικά και πραγματοποιηθεί και ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, μέχρι το τέλος τού 2013, σύμφωνα με τον κ. Σουλακέλλη, θα έχει υπογραφεί η σύμβαση, που προβλέπει την υλοποίηση του έργου σε 18 μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανάδοχος που αποφασίστηκε να αναλάβει το έργο, είναι ο ίδιος που έχει αναλάβει και το έργο της ανέγερσης της Γ΄ Πτέρυγας του Βοστάνειου.

Πέρα από το ίδιο το κτηριακό, συζητήθηκε και το πώς θα τελειώσει ο διαγωνισμός για τα δωμάτια που αυτήν τη στιγμή χρειάζονται για να καλύψουν την ανάγκη στέγασης των φοιτητών του ιδρύματος.

Και για το διδακτικό προσωπικό

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα του έκτακτου διδακτικού προσωπικού, καθώς και το πώς θα λειτουργήσει το ίδρυμα τώρα που υπάρχει έλλειψη, αφού, σύμφωνα και πάλι με τον κ. Σουλακέλλη, λείπουν συνολικά σε όλες τις μονάδες του ιδρύματος περισσότερα από 86 άτομα.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα, αφού πολλά μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει σε αρκετά τμήματα, τόσο σε άλλα νησιά, όσο κι εδώ στη Μυτιλήνη, λόγω της έλλειψης προσωπικού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σουλακέλλης. «Ελπίζουμε να βρεθεί σύντομα κάποια λύση.»
 

 

Πηγή: www.emprosnet.gr

Μοιράσου το άρθρο!