Εκπαίδευση

23/08/2019 - 12:24

Αυτά είναι τα 15 σχολεία της Λέσβου που θα έχουν σχολικά γεύματα κάθε μέρα!

Στις 6 Μαρτίου 2019 η Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λέσβου Αναστασία Αντωνέλλη, έστειλε τ επιστολή στην Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου, με την οποία ζητά στον προγραμματισμό των 153.000 Σχολικών γευμάτων του παραπάνω Υπουργείου, να συμπεριληφθούν και τα Σχολεία του Δήμου Λέσβου.

Διαβάστε εδώ την επιστολή 

Μπορεί να άλλαξε η Κυβέρνηση αλλά η επιστολή της κας Αντωνέλλη έπιασε τόπο...

 

Σε 1.227 Δημοτικά Σχολεία της χώρας επεκτείνεται το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» για το σχολικό έτος 2019-2020.

Με την Απόφαση υπ. αριθμ. Φ.14/ΦΜ/126841/Δ1, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 3210 – 22.08.2019 και υπογράφει η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη υλοποιείται και επεκτείνεται το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» στα Δημοτικά Σχολεία  για το σχολικό έτος 2019-2020.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα»  είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και καλύπτει και τις 5 ημέρες λειτουργίας του σχολείου

Για πρώτη φορά στο πρόγραμμα εντάχθηκαν και Δημοτικά Σχολεία της Λέσβου.

Τα 15 σχολεία είναι :

15

 

Τα σχολικά γεύματα, ως θεσμός που εφαρμόζεται στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, συντελούν σημαντικά στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας στη μαθητική κοινότητα και ταυτόχρονα βελτιώνουν τις μαθητικές επιδόσεις. Τα πολλαπλά οφέλη του προγράμματος έχουν θετική αντανάκλαση και στην ανάπτυξη της πρωτογενούς εγχώριας παραγωγής, καθώς τα προϊόντα που επιλέγονται για την παρασκευή των γευμάτων, η οποία γίνεται σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, είναι ντόπια και υψηλής διατροφικής αξίας. Προάγεται δηλαδή στην νέα γενιά η υγιεινή, μεσογειακή διατροφή, ενώ παράλληλα διευρύνεται ο αριθμός των θέσεων εργασίας στις τοπικές κοινωνίες.

Μοιράσου το άρθρο!