Εκπαίδευση

28/02/2020 - 06:52

Αυτοί είναι οι 15 μαθητές της Λέσβου που έλαβαν μέρος στην Α Φάση του Πανελλήνιου διαγωνισμού Πληροφορικής

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Προγραμματισμού απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Ο προγραμματισμός είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος και με την μεγαλύτερη ζήτηση κλάδος της Επιστήμης της Πληροφορικής. Η Ευρώπη έχει έλλειψη δεκάδων χιλιάδων προγραμματισμών και ίσως η κατάσταση χειροτερεύσει. Στα σχολεία της Ευρώπης ο προγραμματισμός (δεν αναφερόμαστε στη ρομποτική) διδάσκεται από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού με την ελπίδα να δημιουργηθούν οι επιστήμονες του αύριο.

Συνεχίζοντας τις περσινές επιτυχίες των συμμετεχόντων,  φέτος στον 32ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Πληροφορικής, έλαβαν μέρος 15 μαθητές από τη Λέσβο. Τα αποτελέσματα της Α’ φάσης ανακοινώθηκαν και προκρίθηκαν στην Β’ Φάση οι μαθητές: Βαΐτης Νίκος, Γαβριηλάτος Άγγελος, Γαλανόπουλος Κωνσταντίνος, Γεωργέλλης Δήμος, Ευστρατίου Νίκος, Θεοδοσίου Δημοσθένης, Καρνάς Βασίλης,  Κούσκος Παναγιώτης, Κυριακοπούλου Όλγα, Μαντζάρης Παναγιώτης,  Νικορέτζος Γαβριήλ, Παπούκας Αλέξανδρος, Σιάτρας Μιχαήλ, Τρευλάκης-Κοντέλλης  Μιχαήλ-Νικόλαος, Φραγκουλάκης Παντελής. (Πηγή : www.pdp.gr)

 

Όπως μας ενημέρωσε ο Στρατής Πλάτων,  το επίπεδο των θεμάτων της Α’ φάσης υπερβαίνει σε δυσκολία τα θέματα των Πανελλαδικών εισαγωγικών εξετάσεων. Η Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος έχει την μεγαλύτερη πανελλαδικά συχνότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό, από το 1990 που ήταν η απαρχή του θεσμού. Φέτος, όλοι οι επιτυχόντες από τη Λέσβο, εκτός ενός, ήταν μαθητές της Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος. Σε πανελλήνια κλίματα φέτος προκρίθηκαν 176 μαθητές. Επίσης, η Λέσβος  εξακολουθεί να είναι η πρώτη περιοχή σε αριθμό επιτυχιών  από την επαρχία! 

Ακολουθεί η Β’ φάση, με πολύ δυσκολότερα θέματα, διαφορετικά για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου  και οι επιτυχόντες σ ‘αυτήν, θα προκριθούν στη τελευταία φάση, η οποία  διεξάγεται κάθε χρόνο στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.  Από τους νικητές αυτού του διαγωνισμού θα επιλεχθούν αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα και στη Βαλκανιάδα πληροφορικής αφού πρώτα προετοιμαστούν κατάλληλα στο  «Camp προετοιμασίας» που διοργανώνει δωρεάν κάθε χρόνο το Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Μοιράσου το άρθρο!