Εκπαίδευση

28/03/2023 - 10:50

Βραβείο για το 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης από την Ελληνική Εταιρεία Προστασία της Φύσης

 Το Σάββατο 18 Μαρτίου, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης βράβευσε μεταξύ των άλλων σχολείων και το 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «Γιάννης & Αριστείδης Δελής», τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, που συμμετείχαν με επιτυχία την προηγούμενη σχολική χρονιά στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Φύση Χωρίς Σκουπίδια».

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές – αυριανοί ενεργοί πολίτες – με την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, υλοποίησαν πλήθος περιβαλλοντικών δράσεων (π.χ. εθελοντικός καθαρισμός παραλίας, κατασκευή αντικειμένων από ανακυκλώσιμα υλικά, δημιουργία ενημερωτικού video για τον περιορισμό της χρήσης του πλαστικού, διερεύνηση συνηθειών μέσω ερωτηματολογίου κ.ά) και εξοικειώθηκαν με τις έννοιες της δημιουργικής ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας, ανέπτυξαν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους και απέκτησαν νέες ψηφιακές δεξιότητες καθώς και συνεργασίες.

δ

Το πρόγραμμα υποστήριξαν ο Διευθυντής Παναγιώτης Σκορδάς και οι εκπαιδευτικοί, Φανή Αξή, Γεωργία Σπυρέλλη και Μαρία Μπότα.

Ο Διευθυντής Παναγιώτης Σκορδάς, Φιλόλογος

Μοιράσου το άρθρο!