Εκπαίδευση

01/04/2014 - 17:37

up date Ξεκίνησαν τα σχολικά δρομολόγια

trong>up date Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου κ. Ηρακλή Βερβέρη, αλλά και εκπροσώπων συλλόγων γονέων των σχολείων, βρέθηκε λύση για την εξόφληση των οφειλών των μαθητικών δρομολογίων και από το μεσημέρι εκτελούνται κανονικά

 

ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

Κακόγουστο αστείο κατάντησε η κατάσταση με τη νέα διακοπή των μεταφορών των μαθητών λόγω των οφειλών της Περιφέρειας προς τα ΚΤΕΛ και τα ταξί. Δεν υπάρχει σχολικό έτος πια που να μην έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με τα σχολικά δρομολόγια.
Το πρόβλημα δεν είναι τεχνικό αλλά προκύπτει από τη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το κράτος σε κάθε κοινωνική ανάγκη, πολύ περισσότερο που την αρμοδιότητα αυτή την έχει α-ναλάβει η χρεοκοπημένη τοπική αυτοδιοίκηση.
Συνεχίζονται έτσι οι μεθοδεύσεις ώστε να αποδεχτεί η κοινωνική πλειοψηφία τη λογική ότι για να πάνε τα παιδιά στο σχολείο θα πρέπει οι γονείς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Είναι μέρος μιας σκληρής ταξικής πολιτικής που θέλει τα παιδιά εκτός δημόσιου σχολείου, στην πρόωρη κατάρτιση, στη μαθητεία και στην εργασιακή εκμετάλλευση.
Την ίδια ώρα οι εκπαιδευτικές αρχές αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση ξεκοκαλίζουν εκατομ-μύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ, στην προβολή του «νέου σχολείου» και σε αμοιβές στελεχών και επιτροπών, οι πρώτες, και σε έργα βιτρίνας, η δεύτερη.
Η πρόσβαση στο σχολείο είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα για όλα τα παιδιά. Να δοθεί άμεσα μόνιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. Δωρεάν και ασφαλείς μεταφορές για όλους τους μαθητές.
 



Στρατής Κόρακας
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου


ΔΗΛΩΣΗ

Έχει πάλι δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία σε ολόκληρο το νησί.
Παρασκευή, Δευτέρα και Τρίτη τα παιδιά δεν έκαναν μάθημα γιατί το ΚΤΕΛ σε ολόκληρο το νησί αρνείται να συνεχίσει την μεταφορά εάν δεν πληρώσει η Περιφέρεια τα οφειλόμενα από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα ή έστω ένα σημαντικό μέρος από αυτά.
Αυτό οφείλετε στο ότι τα «εντελλόμενα» (κ. Τερζάκη) στη Λέσβο  αρνούνται να επιτρέψουν την εκταμίευση των οφειλόμενων λόγω κάποιου προβλήματος που υπήρξε με τα τιμολόγια μερικών ΤΑΞΙ.
Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την κατάσταση που τελικά επιβαρύνει τους μαθητές και τους γονείς τους, στερώντας τους το σχολείο.
Για το θέμα αυτό έκανε παρέμβαση, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βορείου Αιγαίου Στρατής Κόρακας, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη κ. Βερβέρη ζητώντας να λυθεί άμεσα το πρόβλημα ώστε να ξαναρχίσει η μεταφορά των παιδιών στα σχολεία τους.
Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεσμεύτηκε ότι θα αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα.
Ίδωμεν….   

 




Ανταρσία στο Αιγαίο –
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ



ΣΧΟΛΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
Κυβέρνηση, Περιφέρεια Β. Αιγαίου και εκπαιδευτικές αρχές καταργούν το δικαίωμα των παιδιών στην πρόσβαση στο σχολείο! Η νέα διακοπή της εκτέλεσης των σχολικών δρο-μολογίων στη Λέσβο δεν εκπλήσσει πια κανέναν. Το πετσόκομμα των κοινωνικών δαπα-νών της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι δρομολογημένο ήδη με την εφαρμογή του Καλλι-κράτη και στοχεύει στον αποκλεισμό των μαθητών από τις φτωχές αγροτικές περιοχές από το σχολείο. Είναι μια εξέλιξη πιστή στο «αναπτυξιακό» μοντέλο που επιβάλλει το ευρώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ύπαιθρο.
Ας μην πέφτουν λοιπόν από τα σύννεφα Γιακαλής, Βερβέρης και λοιποί αυτοδιοικητικοί υπεύθυνοι, ούτε να μεταθέτουν αλλού τις ευθύνες, γιατί αυτό το μοντέλο υπηρετούν με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια. Και αυτοί και οι προϊστάμενοι της εκπαίδευσης είναι ένοχοι γιατί υπηρετούν με πείσμα μια πολιτική που μας γυρίζει 60 χρόνια πίσω, μια πολιτική που θέλει τους μαθητές για να πάνε σχολείο να πληρώνουν χαράτσια και να καβαλάνε καρότσες αγροτικών οχημάτων. Αυτοί που χαλάνε τον κόσμο όταν απεργούν οι εκπαι-δευτικοί ή κάνουν καταλήψεις οι μαθητές υπερασπιζόμενοι το δημόσιο σχολείο, σήμερα σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Το δίλημμα που θέτουν απέναντι στην κοινωνική πλειοψηφία είναι σαφές: ή θα πληρώσουν για την εκπαίδευση των παιδιών με μεγάλες θυσίες ή αυτά θα εγκαταλείψουν το σχολείο.
Ας τους απαντήσουμε: ως εδώ! Κανένας γονιός να μην βάλει το χέρι στην τσέπη! Να δο-θεί τώρα λύση το πρόβλημα της μεταφοράς! Λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στις πολιτικές της κοινωνικής καταστροφής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου!

Μοιράσου το άρθρο!