Εκπαίδευση

28/09/2020 - 14:56

Δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα σε δημοτικό σχολείο της Μυτιλήνης λόγω κορονοϊού...

Τι κι αν έχουν κάνει τα προσφυγόπουλα τεστ COVID-19 οι γονείς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο έχουν άλλη άποψη...

ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Με τη κατάθεση της παρούσης επιστολής ως γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης επιθυμούμε να καταθέσουμε τους προβληματισμούς μας σχετικά με τη φοίτηση παιδιών μεταναστών στο σχολείο μας, όπως πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι αυτό θα συμβεί από τη Δευτέρα 28/9/2020.

Η Μυτιλήνη όπως κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας και της Ευρώπης βιώνει το φαινόμενο της μετανάστευσης και μετακίνησης πληθυσμών εδώ και αρκετά χρόνια. Κατανοούμε και μάλιστα έχουμε δεχθεί στο σχολείο μας τα τελευταία δύο χρόνια παιδιά μεταναστών, διότι η εκπαίδευση είναι ίση για όλους και η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και κουλτούρας πολύ σημαντική για την ομαλή ενσωμάτωση τους . Η πόλη μας όμως εκτός όλων των άλλων την παρούσα χρονική περίοδο έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας .

Στο νησί καταγράφονται ποσοστιαία βάση του πληθυσμού πολλά κρούσματα covid-19 , όπου τα περισσότερα τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζονται στη δομή φιλοξενίας του Καρά Τεπέ ή είναι σχετιζόμενα με την δομή λόγω της πολυπληθυσμικότητας .

Βάση των παραπάνω εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και την αντίρρησή μας την δεδομένη χρονική περίοδο τα συγκεκριμένα παιδιά να παρουσιαστούν στο σχολείο μας , χωρίς προφανέστατα να τίθεται το οποιοδήποτε ζήτημα διαφοροποίησης τους ή ρατσισμού κατά τους, το έχουμε αποδείξει εξάλλου έμπρακτα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών. Παρότι η ενημέρωση μας είναι ότι έχουν τα παιδιά υποβληθεί σε τέστ με τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά στην ανίχνευση του ιού, καταθέτουμε την εύλογη απορία μας,

Σήμερα ναι, Αύριο όμως;

Ποιός μπορεί να εγγυηθεί;

Γνωρίζουμε όλοι τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των παιδιών εκτός σχολείου, είτε αυτά διαμένουν σε ΚΥΤ (τη στιγμή που ομοεθνείς τους που έχουν διαπιστωθεί θετικοί ή επαφές θετικών κρουσμάτων συναναστρέφονται χωρίς προφανώς να τηρούνται υγειονομικά πρωτόκολλα όσο αφορά τις επαφές και συναθροίσεις εντός του ΚΥΤ , αν κάποιος ισχυριστεί το αντίθετο είμαστε στη διάθεση του να μας το αποδείξει.

Είτε αυτά διαμένουν σε οικίες, παρουσιάζοντας σας ώς παράδειγμα φαινόμενα, στην περιοχή μάλιστα που εδρεύει το σχολείο μας τα οποία είναι ορατά σε όλους μας, να συστεγάζονται ανεξέλεγκτα σε οικίες λίγων τετραγωνικών πάρα πολλά άτομα,που κανείς δεν γνωρίζει από ποιο Καρά Τεπέ προέρχονται,από το παλιό ή το νέο (Μαυροβούνι)…..

Βάση όλων των παραπάνω παρακαλούμε όπως ανακληθεί η απόφαση σας για τη φοίτηση των παιδιών στο σχολείο μας τη δεδομένη χρονική περίοδο και είμαστε στη διάθεση σας εφόσον μας ζητηθεί να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για τρόπους εκπαίδευσης των εν λόγω παιδιών, οι οποίες είναι άμεσα υλοποιήσιμες, ωσότου οι υγειονομικές συνθήκες επιτρέψουν να τα υποδεχθούμε στο σχολείο μας.

Με εκτίμηση,

Οι υπογράφοντες γονείς,

Μοιράσου το άρθρο!