Εκπαίδευση

11/01/2013 - 13:45

Διακρίσεις Αριστείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Διακρίσεις Αριστείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η συνεισφορά της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στον θεσμό της Αριστείας στην Ανώτατη Εκπαίδευση αναγνωρίσθηκε από τo Υπουργείο Παιδείας σε σχετική ημερίδα που έγινε στην Αθήνα στις 17 Δεκεμβρίου. Στην ημερίδα «Ακαδημαϊκή και Επιστημονική Αριστεία» συμμετείχαν σημαντικοί Έλληνες ακαδημαϊκοί και ερευνητές από 30 ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητικά κέντρα της χώρας  εκπροσωπώντας,  μετά από αξιολόγηση τους από το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας & Τεχνολογίας,  226 περίπου δράσεις  με εθνικές και διεθνείς διακρίσεις σε  7 θεματικές περιοχές.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προσεκλήθη να συμμετάσχει  στην ημερίδα με 27  δράσεις και επιτεύγματα επιστημονικής  και ακαδημαϊκής αριστείας μελών ΔΕΠ, φοιτητών και ερευνητικών ομάδων και δομών του, συγκροτώντας  μια ιδιαίτερα  δυναμική παρουσία  (2ο  ως προς τον αριθμό διακεκριμένων δράσεων)  μεταξύ των συμμετεχόντων Ιδρυμάτων. Οι δράσεις αυτές,  οι οποίες αποτυπώνουν  το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του Ιδρύματος,   περιλαμβάνουν   προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών και προγράμματα από απόσταση εκπαίδευσης  με διεθνείς διακρίσεις,  σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες, πρότυπες εφαρμογές πληροφορικής,  σημαντικά αποτελέσματα βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας σε διάφορα επιστημονικά πεδία,  διακρίσεις μελών ΔΕΠ, αλλά και τη συνολική ερευνητική παρουσία του Ιδρύματος   όπως αποτυπώνεται μέσα από διεθνείς αξιολογήσεις. Ας σημειωθεί επίσης ότι σημαντικός αριθμός δράσεων  αριστείας αφορά  φοιτητές και φοιτήτριες  του Ιδρύματος,  οι οποίοι/ες  διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν  για πρότυπο επιστημονικό έργο κατά τη διάρκεια των σπουδών τους σε Τμήματα και προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών του πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν  10 αντιπροσωπευτικές  διακεκριμένες δράσεις.   Ανάμεσα  τους, η βράβευση του   ΠΜΣ « Πολιτικές, Οικονομικές και Διεθνείς Σχέσεις στη Μεσόγειο» από την Κοινοβουλευτική Διάσκεψη Μεσογείου  η οποία παρουσιάστηκε από τον καθηγητή κ. Ιωάννη Σεϊμένη   και  η έρευνα της υποψήφιας διδάκτορος  του ΤΝΕΥ κ.  Μαρίας  Καμαργιάννη  με τίτλο "Προτυποποίηση της Μεταφορικής και Οδηγικής Συμπεριφοράς των Εφήβων" η οποία  συγκέντρωσε από τις υψηλότερες βαθμολογίες  ανάμεσα στις δράσεις αριστείας.

Η πρόσφατη αυτή αναγνώριση της προσφοράς του Πανεπιστημίου Αιγαίου στον τομέα της ακαδημαϊκής και επιστημονικής Αριστείας   αποτελεί αναμφίβολα επιβράβευση του υψηλού επιπέδου έργου που επιτελείται σ’ ένα από τα δυναμικότερα ελληνικά πανεπιστήμια.

Μοιράσου το άρθρο!