Εκπαίδευση

13/02/2023 - 09:22

Διακρίσεις μαθητών Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης στο 12ο Πανελλαδικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου

Ο  Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου συγχαίρουν τους/τις εννέα (9) συνολικά μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες προκρίθηκαν στην τελική φάση του 12ου  Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου, που διοργανώνει κάθε χρόνο το Πανεπιστήμιο Πατρών διά του Τμήματος Φιλοσοφίας του Ιδρύματος, με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard και της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων.

Ο φετινός Διαγωνισμός είχε ως θέμα: «Μετανεωτερικότητα: το “μετά” ως υπέρβαση» και οι μαθητές/τριες που κατέλαβαν τις 10 πρώτες θέσεις θα διαγωνιστούν εκ νέου, προκειμένου να επιλεγούν οι 10 πρώτοι/ες. Αυτοί θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας, η οποία φέτος θα διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία από 11 έως 14 Μαΐου 2023. Φέτος τις πρώτες 10 θέσεις κατέλαβαν συνολικά 36 μαθητές/τριες από σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου μας προετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί Αθανάσιος Ι. Καλαμάτας και Ιωάννης Αναγνώστου.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον μόνο διαγωνισμό θεωρητικών σπουδών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ο οποίος στοχεύει στην καλλιέργεια του φιλοσοφικού λόγου και στην προαγωγή της φιλοσοφικής σκέψης στην ευρύτερη κοινωνία.

 Ευχόμαστε στους/στις μαθητές/τριες μας καλή επιτυχία και στην τελική φάση του Διαγωνισμού, και ελπίζουμε ότι φέτος το σχολείο μας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας.

Οι διακριθέντες και διακριθείσες από το σχολείο μας μαθητές/τριες, με σειρά κατάταξης είναι οι εξής:

  • 2η θέση: Μαρία – Άννα Καμπάκου (Γ΄ Λυκείου).
  • 6η θέση: Ευδοκία Κώτη (Γ΄ Λυκείου).
  • 8η θέση: Κωνσταντίνα Κονσολάκη (Γ΄ Λυκείου) & Ελένη – Μαρία Βαμβούρη (Α΄ Λυκείου).
  • 10η  θέση: Ευστράτιος Τσαγκάρης (Β΄ Λυκείου) & Γεωργία – Σάρρα Τζανετέλλη (Β΄ Λυκείου)· Κυριακή – Καλλιόπη Καρίνου (Α΄ Λυκείου), Ελένη Σκορδά (Α΄ Λυκείου) & Αγγελική Χαραλαμπίδου (Α΄ Λυκείου). 

Την 8η θέση κατέλαβε και ο Παύλος Νικολαΐδης, μαθητής του 5ου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης, τον οποίο θερμά συγχαίρουμε. 

Κατεβάστε τα αποτελέσματα από εδώ.

Μοιράσου το άρθρο!