Εκπαίδευση

28/04/2017 - 13:30

Διαμαρτυρία του Διευθυντή και των σπουδαστών της ΑΣΠΑΙΤΕ Β. Αιγαίου προς τον Υπουργό Παιδείας

yle="text-align: justify;">Έγγραφη διαμαρτυρία του Διευθυντή και των σπουδαστών της ΑΣΠΑΙΤΕ Β. Αιγαίου προς τον Υπουργό Παιδείας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
σύμφωνα με την ανακοίνωση της 13ης /4/2017 στο ΟΠΣΥΔ που αφορά στην υποβολή αιτήσεων για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων (Γενικής Παιδείας, Μουσικών και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης) σχολικού έτους 2017-2018, πληροφορηθήκαμε τα παρακάτω: 
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από την Πέμπτη 13 Απριλίου έως και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 και ότι η επιλογή των περιοχών προτίμησης θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο, πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξης του διδακτικού έτους 2017-2018, κατόπιν έκδοσης νεότερης σχετικής υπουργικής απόφασης.
Διαβάζοντας προσεκτικά την προκήρυξη διαπιστώνουμε πως δεν είναι σαφές αν πριν την κατάρτιση των πινάκων προσωρινών και οριστικών θα μπορούν να προστεθούν νέα στοιχεία-προσόντα όπως η Παιδαγωγική Επάρκεια που εν προκειμένω ενδιαφέρει τους φετινούς σπουδαστές μας.
Το πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ όπως είναι γνωστό ολοκληρώνεται περί τα μέσα Ιουνίου και οι σπουδαστές κάθε χρόνο ολοκληρώνουν τις σπουδές τους σε χρόνο πολύ προγενέστερο της έναρξης του επόμενου σχολικού έτους. Εάν φέτος δεχθείτε μέσω του ΟΠΣΥΔ αιτήσεις μέχρι 28/4 στερείτε από τους φετινούς μας σπουδαστές την ευκαιρία να αποδείξουν το προσόν της Παιδαγωγικής Επάρκειας αφού τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκονται στη διαδικασία ολοκλήρωσης των σπουδών τους. 
Οι φετινοί σπουδαστές έκαναν τον προγραμματισμό τους σύμφωνα με την υπόθεση ότι οι αιτήσεις θα γίνονταν μέσα στο καλοκαίρι και το γεγονός ότι οι αιτήσεις, ειδικά φέτος, γίνονται τον Απρίλιο συνιστά δυσμενή αιφνιδιασμό εάν το προσόν της παιδαγωγικής επάρκειας δεν μπορεί να προστεθεί αργότερα από τις 28 Απριλίου.
Κατόπιν τούτων ζητάμε να διευκρινιστεί με επίσημη ανακοίνωσή σας ο τρόπος που θα μπορούν οι φετινοί σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ να προσκομίσουν βεβαίωση ολοκλήρωσης σπουδών ή πιστοποιητικό με το πέρας και την επιτυχή παρακολούθηση του ΕΠΠΑΙΚ, ώστε να τους αναγνωριστεί η Παιδαγωγική Επάρκεια για το σχολικό έτος 2017-18.
Πιστεύουμε να λάβετε υπόψη σας το δίκαιο αίτημα των σπουδαστών μας και προσβλέπουμε στις απαραίτητες  διευκρινίσεις από μέρους σας.
 
Ο Δ/ντής του Προγράμματος ΕΠΠΑΙΚ-ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ στη Μυτιλήνη
 
Στράτος Γεωργούλας
Αναπλ. Καθηγητής
 

Μοιράσου το άρθρο!