Εκπαίδευση

25/02/2019 - 06:18

Δημοτικό Σχολείο Λ. Θερμής: Καλοσώρισαν την Αποκριά με χειροποίητες βενετσιάνικες μάσκες

Mε υπέροχες βενετσιάνικες μάσκες, που έφτιαξαν στα πλαίσια εργαστηρίου με χαρτοπολτό καλοσώρισαν την Αποκριά τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της Λουτρόπολης   Θερμής. 


Το εργαστήριο έγινε με την επιμέλεια της Φερενίκης Τσαμπαρλή, παλιάς μαθήτριας του σχολείου, που μας έχει χαρίσει κι άλλες όμορφες εμπειρίες. Αυτή ήταν ο μοχλός για την περυσινή μας αξέχαστη εκδρομή στον Πύργο Αλαμανέλλη (με την οργάνωση Open Lesvos), ενώ φέτος στις αρχές της σχολικής χρονιάς οι μαθητές  μας   κατασκεύασαν  πουλιά από χαρτοπολτό για το έργο της “The Birds of Freedom”


Το εργαστήριο ξεκίνησε με ομιλία της Φερενίκης για το ρόλο της μάσκας στους πολιτισμούς όλου του κόσμου και συνεχίστηκε με χειρωνακτική δουλειά. Τα παιδιά πήραν  χαρτοπολτό και σμίλεψαν γύρω από καλούπια τις δικές τους μάσκες.
Τις αφήσαμε να στεγνώσουν για μία εβδομάδα και στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου   κάθε μαθητής  πήρε τη μάσκα του, την πέρασε με αστάρι και μετά τη σχεδίασε  .


Στη συνέχεια άρχισε η ζωγραφική με ειδικά χρώματα και το στέγνωμα της κάθε μάσκας με πιστολάκι των μαλλιών! Η όλη διαδικασία κράτησε αρκετές  ώρες, αλλά το αποτέλεσμα τους αντάμειψε όλους. Έφυγαν κατενθουσιασμένοι με τις μάσκες που έφτιαξαν, που ήταν πραγματικές καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Μοιράσου το άρθρο!