Εκπαίδευση

26/12/2021 - 08:52

Δύο δράσεις με "πράσινο περιεχόμενο" στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

ΔΕΗ

Το 6ο  Γυμνάσιο Μυτιλήνης «Γιάννης & Αριστείδης Δελής» σε συνεργασία με το Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR)  πραγματοποίησε τις δύο παρακάτω δράσεις:


Την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021 σε ειδικό σεμινάριο,  το οποίο παρακολούθησαν μαθητές του σχολείου και μαθητές της Δομής Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων, τονίστηκε η τεράστια σημασία που έχει ένα καθαρό περιβάλλον στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και των παραλιών. Πολλές πληροφορίες δόθηκαν για το πώς μπορούμε να καταδυθούμε και για τον καταδυτικό εξοπλισμό.  Επίσης,  δόθηκαν οδηγίες για την σωστή ανακύκλωση των στερεών απορριμμάτων και την όσο το δυνατό καλύτερη ανακύκλωση, ώστε να αποφεύγουμε τόνους πλαστικών να καταλήγουν στο θαλάσσιο περιβάλλον. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν στο στερεοσκόπιο καβούρια, φύκια, άμμο ρυπασμένη με μικροπλαστικά και πολλούς  μικροοργανισμούς.
Από την πλευρά του  Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετείχαν Βαγγέλης Παπαδημητρίου, Ηλίας Σιάρκος, Ζωή Μουλίτα, Ράνια Τζωράκη και από το 6o Γυμνάσιο Μυτιλήνης εκτός από τους μαθητές οι εκπαιδευτικοί Παναγιώτης Σκορδάς, Φανή Αξή, Γεωργία Σπυρέλλη, Μαρία Μπότα και Διονύσης Παύλου. 


 Την Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021 μέσω της πλατφόρμας zoom το Α1 του 6ου Γυμνασίου συμμετείχε στην εκδήλωση ενημέρωσης, στην  οποία η Μαρία Μαυρουδάκη, Πρόεδρος του οργανισμού «Ένα παιδί μετράει τα άστρα»  απάντησε σε μια σειρά ερωτημάτων, όπως: Πώς ξεκίνησε η ιστορία με τα  πλαστικά καπάκια;
Πώς γίνεται η ανακύκλωσή τους; Πού δίνουν τα καπάκια; Τι τα κάνουν μετά τη συλλογή τους; Στα πόσα κιλά αντιστοιχεί ένα αμαξίδιο; Πώς επιλέγονται αυτοί που θα πάρουν το αμαξίδιο; Υπάρχει λίστα αναμονής για αυτούς που χρειάζονται το αμαξίδιο; κά. 
Από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετείχαν η  Ράνια Τζωράκη και η  Πολίνα Τουρλιώτη και από το 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης οι εκπαιδευτικοί Ράνια Ρίζου και Φανή Αξή.
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου τοποθέτησε στο  6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης ειδικό κάδο συλλογής πλαστικών καπακιών.

Ο Διευθυντής 

Παναγιώτης Σκορδάς 
 Φιλόλογος
 

Μοιράσου το άρθρο!