Εκπαίδευση

14/11/2013 - 00:16

ΕΑΕΛ: Εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο συνδιαλλαγής με τις Πρυτανικές Αρχές του ΠΑ

ΕΑΕΛ: Εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο συνδιαλλαγής με τις Πρυτανικές Αρχές του ΠΑ

yle="text-align: justify;">Έβδομη κατά σειρά ημέρα κατάληψης στο κτίριο διοίκησης, συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας (στέγαση).

Η ΕΑΕΛ εξάντλησε κάθε περιθώριο συνδιαλλαγής με τις Πρυτανικές Αρχές του ΠΑ, με σκοπό  να επιλυθούν τα  αιτήματα μας, όμως  παρατηρούμε, σε επίπεδο ανακοινώσεων, αναφορές οι οποίες υποδηλώνουν το αντίθετο.  Εξαρχής τονίσαμε την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος στέγασης - ένα αίτημα ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω συνέχιση των σπουδών μας-όσο δεν μας αναγνωρίζουν το δικαίωμα μας στην στέγαση τόσο δεν μας αναγνωρίζουν το δικαίωμα μας στην φοίτηση. Ωστόσο, σε όλες τις προτάσεις μας προς τις Πρυτανικές Αρχές, οι απαντήσεις που λαμβάναμε ήταν όχι μόνο αρνητικές αλλά και αδιάφορες.
 
Κάποιοι συνειδητά παραβλέπουν τα συνεχόμενα ανοιχτά καλέσματα της ΕΑΕ, με αποτέλεσμα  να αγνοούν την ύπαρξη συνέλευσης, που ως μέσο συλλογικής διαδικασίας διεκπεραιώνει τα ζητήματα της και παίρνει ομόφωνα τις αποφάσεις. Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο υποστήριξης δικαιωμάτων, τα οποία αφορούν στον βιοπορισμό της  φοιτητικής κοινότητας, τονίζουμε πως δεν έχουν θέση μικροκομματικές πρακτικές και παραταξιακά συμφέροντα.
Ειλικρινώς, στον δρόμο αυτής της αντίστασης, αναγνωρίζουμε τα δικαιώματα κάθε μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας, προβαίνουμε ωστόσο, σ' αυτή την μορφή αγώνα, όπως προέκυψε ως έσχατη λύση μετά από τις αλλεπάλληλες προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος. Άρα, οποιαδήποτε ζητήματα προσπαθούν να μας επιρρίψουν, είναι για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους  οι πρυτανικές αρχές.   

Ως ΕΑΕ, καλούμε κάθε φοιτητή που αναγνωρίζει το δικαίωμα στην δωρεάν εκπαίδευση να σταθεί δίπλα μας. Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι οι συνελεύσεις είναι ανοιχτές προς όλους (καθημερινά στις 17:00, στο κτήριο της διοίκησης) ανεξάρτητα από την πολιτική ή παραταξιακή του ταυτότητα. Καλούμε, επίσης, τις Πρυτανικές Αρχές, τους κοσμήτορες των Σχολών, τους προέδρους των τμημάτων, τον Σύλλογο των μελών ΔΕΠ και τον Σύλλογο των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΠΑ, τους φοιτητικούς συλλόγους και γενικότερα όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα να ταχθεί με έμπρακτη αλληλεγγύη υπέρ του αγώνα προς την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου.
 

Μοιράσου το άρθρο!