Εκπαίδευση

11/11/2013 - 11:15

Εγκαίνια Α.ΣΠΑΙ.Τ.Ε στη Μυτιλήνη και... κοινωνική πρωτοβούλια

yle="text-align: justify;">Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κοινού τα εγκαίνια της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε Βορείου Αιγαίου στη ΜΥΤΙΛΗΝΗ. Έτσι ξεκινά την Δευτέρα μαθήματα με 200 νέους σπουδαστές στους οποίους θα χορηγείται μετά από ένα (1) χρόνο ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ. Το νέο παράρτημα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε είναι το 100 στη σειρά, ενώ στο σύνολό της πλέον η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε θα έχει 5000 σπουδαστές προπτυχιακούς στην ΑΘΗΝΑ και 1800 μεταπτυχιακούς στα δέκα (10) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ.
Σημαντικό επίσης είναι ότι και τα δέκα (10) παραρτήματα πλέον είναι πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενα χωρίς κρατική επιδότηση.
Στα εγκαίνια παρέστησαν οι Μητροπολίτες του νησιού,  ο Δήμαρχος του νησιού κ.Βουνάτσος, οι αρχές του νησιού,  ο Περιφερειάρχης, στελέχη του Βορείου Αιγαίου και όλος ο κόσμος της Εκπαίδευσης.
Επίσης παρόντες ήταν τα μέλη της Αποστολής του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής όπως ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου κ. Δήμτσας, και ο ΣΚΑΙ, για να δώσουν φαρμακευτικό υλικό σε αναξιοπαθούντες .
Τα στελέχη της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΔΕ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε Ιωάννη Χρυσουλάκη συνεργάστηκαν για τη συλλογή φαρμακευτικού υλικού στη Μυτιλήνη.
Με μια συγκλονιστική ομιλία ο Πρόεδρος, Ιωάννη Χρυσουλάκης τόνισε την ανάγκη στήριξης της νησιωτικότητας στην εκπαίδευση, γεγονός που κάνει πράξη η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε για την άρση του απομονωτισμού των νησιών. Συγχρόνως ο Πρόεδρος και όλα τα στελέχη και Καθηγητές της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε στρατεύτηκαν ως εθελοντές στην προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την επιτυχία του κοινωνικού έργου, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, σε όλη την Ελλάδα.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΕ Α.ΣΠΑΙ.Τ.Ε:

Η Α.ΣΠΑΙ.Τ.Ε, σήμερα στην Μυτιλήνη εγκαινιάζει το νέο της παράρτημα το οποίο ξεκινά με 200 νέους σπουδαστές και 30 καθηγητές. Σε λίγο θα προστεθούν και νέα προγράμματα τόσο για Πτυχιούχους όσο και ανέργους.
Οφείλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Χαράλαμπο Αθανασίου γιατί σήκωσε όλο το φορτίο και κατάφερε να γίνει σήμερα η Α.ΣΠΑΙ.Τ.Ε ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ στη Μυτιλήνη καθώς και τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ.Αρβανιτόπουλο που υπέγραψε τη δημιουργία του 10ου μας Παραρτήματος.

Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
Με το μήνυμα του Προέδρου της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε Καθηγητή Ιωάννη Χρυσουλάκη «τα ΑΕΙ μας οφείλουν εκτός από την εκπαιδευτική τους αποστολή να δίνουν το παράδειγμα κοινωνικού έργου» η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε και όλα τα στελέχη Καθηγητές, Διοικητικλο Προσωπικό και Σπουδαστές στρατεύεται στην πρωτοβουλία: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ στην Μυτιλήνη, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και ο ΣΚΑΙ μαζί με την αποστολή της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε συγκέντρωσαν φάρμακα στη Μυτιλήνη.

Στην συγκέντρωση των φαρμάκων που έγινε στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, ο Διευθυντής της Αποστολής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κωστής Δήμτσας, ο Πρόεδρος της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε Γιάννης Χρυσουλάκης και τα στελέχη και καθηγητές της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε όπως ο Αντιπρόεδρος  της Δ.Ε Γεώργιος Τύπας, τα μέλη της Δ.Ε Δημ.Κεχαγιάς, Γεωργ. Μουστάκας, οι Καθηγητές της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε Γεωργ. Χαντζαράκης, Σπύρος Πανέτσος, Γεράσιμος Παγιατάκης, Μαρία Καντωνίδου Τ. Ρέππα, ο γραμματέας της Δ.Ε Βασ. Χριστόπουλος και οι συνεργάτες Μ. Σταυράκη, Α. Κουτσαντώνης, Ν. Ηλίας και ο σπουδαστής Κ.Μαμουλής.

Το φαρμακευτικό υλικό που συγκεντρώθηκε σε 8 μεγάλους σάκους παραδόθηκε στο δίκτυο ΑΓΚΑΛΙΑ για τη δημιουργία του κοινωνικού φαρμακείου της Καλλονής Λέσβου του οποίου εκπρόσωπος είναι ο πάτερ Ευστράτιος και το οποίο θα λειτουργεί με εθελοντές ιατρούς της Καλλονής και θα εξυπηρετεί ανασφάλιστους κατοίκους του νησιού. Η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε θα στηρίξει την πανελλαδική προσπάθεια του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του οποίου πρωταγωνιστής είναι ο κάθε απλός και ανώνυμος πολίτης.

Ο πρόεδρος της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε και οι καθηγητές και στελέχη της δήλωσαν στους επικεφαλής Γ. Πατούλη και Κ.Δήμτσα ότι και τα 10 παραρτήματα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε από σήμερα θα γίνουν πολλαπλασιαστές της σημαντικής αυτής προσπάθειας.

 

Μοιράσου το άρθρο!