Εκπαίδευση

05/04/2023 - 16:47

Αν έχετε επιχείρηση μάθετε ότι.... υπάρχουν οι «Plomarians» ! - Πρωτιά για το Λύκειο Πλωμαρίου

Πρωτιά του Γενικού Λυκείου Πλωμαρίου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό YOUNG BUSINESS TALENTS 2022-2023

1706 τετραμελείς ομάδες μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ απ’ όλη την Ελλάδα κατέθεσαν online κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2022-2023, 11 επιχειρηματικά πλάνα, ένα κάθε εβδομάδα. Αντιστοιχούσαν σε 11 εικονικά έτη.

Διοίκησαν τις δικές τους εικονικές επιχειρήσεις.

Πουλούσαν δύο προϊόντα: γάλα και γιαούρτι σε εικονική εσωτερική αγορά και αγορά εξωτερικού. Έπαιρναν αποφάσεις σχετικά με την ποσότητα που θα παρήγαγαν, την τιμή των προϊόντων τους, τα κανάλια διανομής, τις διαφημίσεις, τις προωθήσεις κλπ. Στο τέλος κάθε εικονικού έτους αγόραζαν τις έρευνες που επιθυμούσαν, μελετούσαν τον ισολογισμό του εικονικού έτους, την κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης κλπ.


Οι 75 ομάδες/εικονικές επιχειρήσεις βάση της συσσωρευμένης κερδοφορίας προκρίθηκαν στον τελικό που πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία στην Αθήνα την Παρασκευή 31/3/2023 στον «Ελληνικό Κόσμο» του Ιδρύματος Μποδοσάκη (που ήταν ο χορηγός του διαγωνισμού).


Η ομάδα του Γενικού Λυκείου Πλωμαρίου «Plomarians» που προκρίθηκε στον τελικό κέρδισε την πρώτη θέση στην προσομοίωση της, βάση συσσωρευμένης κερδοφορίας και κατετάγη 13η στην γενική κατάταξη του εθνικού τελικού.


Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών του ΓΕΛ Πλωμαρίου συγχαίρει την καθηγήτρια κα Γιαμουγιάννη Αναστασία ΠΕ80-Οικονομολόγοι και τους μαθητές Γεωργαντέλλη Παναγιώτη, Πατερέλη Ταξιάρχη-Γρηγόριο, Λαμπρινό Γεώργιο και Αυτουσμή Ιωάννη και τους εύχονται πάντα να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Μοιράσου το άρθρο!