Εκπαίδευση

31/10/2023 - 09:16

Αν είσαι φοιτητής στη Μυτιλήνη και έχεις μάθημα 18:00- 21:00 την πάτησες...

Κινητοποίηση για τα λεωφορεία από τους εκλεγμένους της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας στο πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τώρα να ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση των μεταφορών από και προς το Πανεπιστήμιο

Για άλλη μία χρονιά, γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές αφού η κατάσταση με τα δρομολόγια των λεωφορείων για το πανεπιστήμιο παραμένει απαράδεκτη.

Πολλές φορές μέσα στη μέρα τα λεωφορεία γεμίζουν από τις πρώτες στάσεις με αποτέλεσμα να αργούμε σε μαθήματα, ή να καθυστερούμε να επιστρέψουμε στην πόλη. Ακόμα πιο απαράδεκτη είναι η κατάσταση με τα βραδινά δρομολόγια.

Είναι πολλοί από εμάς εκείνοι οι οποίοι έχουμε μαθήματα 18:00- 21:00 και ενώ σχολάμε στην ώρα μας, καταλήγουμε να πηγαίνουμε στα σπίτια μας το νωρίτερο μία ώρα μετά, αφού υπάρχει μόλις ένα δρομολόγιο το οποίο μάλιστα πηγαίνει πρώτα στο αεροδρόμιο! Οποίοι από εμάς καταφέρουμε να μας πάρει το λεωφορείο, στοιβαζόμαστε σα “σαρδέλες” με τον κίνδυνο να προκληθεί κάποιο ατύχημα, όπως και συνέβη την περασμένη ακαδημαϊκή χρονιά.

Επομένως, όποιος φοιτητής δεν καταφέρει να μπει, αναγκάζεται να πληρώσει ταξί ή να γυρίσει με τα πόδια μέσα στη νύχτα για να φτάσει στην πόλη.

Εδώ και χρόνια ακούμε το ίδιο παραμύθι, ότι θα μπαίνουν περισσότερα λεωφορεία στις ώρες αιχμής, τελικά όμως μένουμεμόνο στα λόγια χωρίς να βλέπουμε πράξεις. Φτάνει αυτή η κατάσταση! Εδώ και τώρα να βελτιωθούν οι συνθήκες μετακίνησης από και προς το Πανεπιστήμιο!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

● Να πυκνώσουν τα δρομολόγια από και προς το Πανεπιστήμιο (τουλάχιστον ένα ανά 15 λεπτά καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας) για να μην στοιβάζονται οι φοιτητές ● Διπλά δρομολόγια στις ώρες αιχμής

● Να γίνονται όσα δρομολόγια χρειαστεί για να μην μένει κανένας φοιτητής εκτός λεωφορείων τις βραδινές ώρες

● Να διαχωριστούν τα δρομολόγια μεταξύ αεροδρομίου και πανεπιστημίου για να γίνονται γρηγορότερες οι μετακινήσεις μας

 

Εκλεγμένοι με την πανσπουδαστική κίνηση συνεργασίας

Μοιράσου το άρθρο!