Εκπαίδευση

14/02/2024 - 20:22

Εκδήλωση κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων στη Μυτιλήνη - Την Πέμπτη ραντεβού στην πλατεία Σαπφούς

Εκδήλωση κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Φλεβάρη στο πανεπιστήμιο αιγαίου από την επιτροπή αγώνα φοιτητών με θέμα «το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και οι επιπτώσεις στις σπουδές μας». 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με αποφάσεις ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού Πανεπιστήμιου Αιγαίου «Ασημάκης Πανσέληνος», ο σύλλογος διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο σύλλογος Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού ( ΕΕΔΙΠ ) του Πανεπιστήμιου Αιγαίου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Σωκράτης Κεσίδης, μέλος της επιτροπής αγώνα φοιτητών και εκλεγμένος στο ΔΣ της Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας χαιρετίζοντας της απόφασης των συλλόγων να συμμετέχουν στην εκδήλωση και υπογραμμίζοντας ότι για τους φοιτητές η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων σημαίνει υποτίμηση του πτυχίου τους και συρρίκνωση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους προς τα κάτω. Την εκδήλωση παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον στο κατάμεστο αμφιθέατρο της γεωγραφίας φοιτητές, άλλα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και εργαζόμενοι της πόλης που παρευρέθηκαν, μιας και το θέμα αφορά όλο το λαό και όχι μόνο την εκπαιδευτική κοινότητα. 

Κεντρικοί ομιλητές ήταν η Τίνα Ζορμπαλά πρόεδρος του συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Ευαγγέλια Σαμπανίκου αντιπρόεδρος του συλλόγου ΔΕΠ και η Αναστασία Ζήση γραμματέας του συλλόγου ΔΕΠ. Στις ομιλίες τους ανέφεραν τις επιπτώσεις που θα έχει η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων τόσο στις σπουδές και στην αξία των πτυχίων όσο και στο πανεπιστήμιο αιγαίου το οποίο μαθηματικά οδεύει προς κλείσιμο λόγω της υποχρηματοδότησης και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Κώστας Κανάκης καθηγητής κοινωνιογλωσσολογίας στο τμήμα κοινωνικής ανθρωπολογίας και ιστορίας, ο Νίκος Ξυπολυτάς επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Μιχάλης Ψημίτης αφυπηρετήσας καθηγητής και η Αικατερίνη Νικολαρέα πρόεδρος του συλλόγου ΕΕΔΙΤ ενώ το λόγο πήραν φοιτητές, καθηγητές και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που συμμετείχαν στη συζήτηση και έθεσαν τόσο τους προβληματισμούς τους για το νομοσχέδιο αλλά και ότι οι φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια αυτή τη στιγμή είναι η πλειοψηφία και μειοψηφία είναι η κυβέρνηση.

Οι φοιτητές δίνουν αγωνιστικό ραντεβού αύριο στις 12:00 στην πλατεία Σαπφούς σε φοιτητικό συλλαλητήριο και στις γενικές συνελεύσεις για να συνεχίσουν τον αγώνα τους. 

Μοιράσου το άρθρο!