Εκπαίδευση

30/10/2014 - 16:40

Eκδήλωση παρουσίασης της Πράξης «Υποδομή Χωρικών Δεδομένων Πανεπιστημίου Αιγαίου»

style="text-align: justify;"> 
Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Υποδομή Χωρικών Δεδομένων Πανεπιστημίου Αιγαίου», η οποία χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ, διοργανώνεται εκδήλωση επίδειξης την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10.00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Κτιρίου Γεωγραφίας (Λόφος Πανεπιστημίου – Μυτιλήνη).
Η Υποδομή Χωρικών Δεδομένων του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχει σκοπό την υποστήριξη της συλλογής, οργάνωσης, τεκμηρίωσης, επεξεργασίας, ανάλυσης, αναζήτησης, απεικόνισης και διάθεσης χωρικών δεδομένων που παράγονται ή χρησιμοποιούνται από την πανεπιστημιακή κοινότητα.
Απαρτίζεται από ένα σύνολο πληροφοριακών συστημάτων, διεθνών προτύπων διαλειτουργικότητας και οργανωτικών διαδικασιών, καθώς και έμψυχο δυναμικό, που αλληλοεπιδρούν για την αξιοποίηση των χωρικών δεδομένων στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του Πανεπιστημίου.
Οι φοιτητές, οι υποψήφιοι διδάκτορες και οι ερευνητές έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε χωρικά δεδομένα, για την εκπόνηση εργασιών μαθημάτων, πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών διατριβών ή ερευνητικών έργων. 
Οι διδάσκοντες έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε χωρικά δεδομένα, χάρτες και video για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού τους έργου (υλικό για παρουσιάσεις, ασκήσεις, εργαστήρια, μελέτες περίπτωσης κ.λπ.).
Το ευρύ κοινό έχει τη δυνατότητα αναζήτησης, απεικόνισης και μεταφόρτωσης χωρικών δεδομένων που είναι ελεύθερα (χωρίς δικαιώματα ή περιορισμούς χρήσης).
 
Πληροφορίες: Μιχάλης Βαΐτης, Επίκουρος καθηγητής Τμήματος Γεωγραφίας, τηλ. 22510-36433, vaitis@aegean.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!