Εκπαίδευση

16/06/2022 - 08:14

Εκλογές ΕΛΜΕ - Υποψήφιοι της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας ΣΥΝΕΚ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ- ΣΥΝΕΚ ΕΚΛΟΓΕΣ για ΔΣ ΕΛΜΕ και αντιπροσώπους στο 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ Τρίτη 21 ΙΟΥΝΙΟΥ Στα κεντρικά Λύκεια από 11:00πμ έως19:00μμ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Αναμφισβήτητα, θα επιθυμούσαμε να οδηγηθούμε στις εκλογές μέσα από διαδικασίες που αρμόζουν σε σωματεία, χωρίς την παρέμβαση «εξωγενών» παραγόντων. Από το 2019 μέχρι σήμερα και στο βαθμό που μας αναλογούσε, είμαστε οι μόνοι πρόθυμοι να συμπράξουμε στη συγκρότηση ενός προεδρείου, που θα έβαζε το απερχόμενο ΔΣ σε τροχιά οργανωτικής συγκρότησης και αποτελεσματικότητας. Πάντα όμως ορθώνονταν εμπόδια, προφάσεις, συνδικαλιστικοί τακτικισμοί, εμμονές και επιχειρήματα ιδεολογικής καθαρότητας, που δεν επέτρεψαν τελικά τη συγκρότηση προεδρείου.                                                                    Παρόλες τις προαναφερόμενες παθογένειες, τα 4 μέλη του ΔΣ (πλην ΔΑΚΕ) με συνέπεια  προώθησαν και υλοποίησαν αποφάσεις της ΟΛΜΕ, αλλά παράλληλα ανάδειξαν και τοπικά προβλήματα σε δύσκολες εποχές.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία και σε μια περίοδο που η εργαλειοποίηση  της πανδημίας από το ΥΠΑΙΘ πίεσε ασύστολα τον εκπαιδευτικό κλάδο και λειτούργησε ως εργαστήριο εφαρμογής αντιπαιδαγωγικών πολιτικών (αποθέωση της τηλεκπαίδευσης), αλλά και αντισυνδικαλιστικών πρακτικών (ηλεκτρονικές εκλογές, τηλεργασία,  τηλεσεμινάρια, αξιολόγηση κλπ), είμαστε πάντα παρόντες και παρούσες.

Απούσα πάντα ήταν η παράταξη της ΔΑΚΕ, που με την εκκωφαντική της σιωπή έδινε και δίνει έδαφος στην υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών του ΥΠΑΙΘ. Η μοναδική της παρουσία ήταν όταν αποφάσισε να συμμετέχει, μόνη της, στις ηλεκτρονικές εκλογές ανάδειξης αιρετών αντιπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια και παρά την απόφαση της Ομοσπονδίας,  δεν απέσυρε τους μοναδικούς υποψήφιους και άρα «εκλεγέντες» εκπροσώπους της στο ΠΥΣΔΕ, οι οποίοι και μέχρι σήμερα συναποφασίζουν με τα υπόλοιπα γαλάζια διορισμένα μέλη για την τύχη των συναδέλφων! Γιάννης κερνά Γιάννης πίνει!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες για την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΣΥΝΕΚ  ο πραγματικός αντίπαλος είναι ο αυταρχισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της υπουργού  κ. Κεραμέως, που αποσκοπεί στην εμπέδωση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων  και στην περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων. Βέβαια, δεν μας εκπλήσσει, επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το σχολείο είναι ένας από τους κατεξοχήν χώρους άσκησης νεοφιλελεύθερων πρακτικών, τόσο εις βάρος των μαθητών (βλέπε ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων κλπ), όσο εις βάρος των εκπαιδευτικών (βλέπε στάση  απέναντι στα σωματεία με επιβολή δικαστικών αποφάσεων, ποινικοποίηση συνδικαλιστικών αγώνων, αξιολόγηση κλπ).Δεν είναι τυχαίο ότι η  εργασιακή ανασφάλεια, που ζουν κάθε χρόνο οι συνάδελφοι αναπληρωτές, εξυπηρετεί αυτό το πλαίσιο της παιδείας της «αγοράς», ούτε είναι τυχαίες οι διαρροές για αλλαγές στα κριτήρια πρόσληψης και επαναφοράς διαγωνισμού ΑΣΕΠ.

Δε θα χαρίσουμε τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα μας.  Επιμένουμε -με την παρουσία μας και  συμμετοχή μας- να  διεκδικούμε σωματείο  ζωντανό και αξιόπιστο. Για την ΕΝΟΤΗΤΑ του κλάδου, την ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών για ένα σχολείο χωρίς αποκλεισμούς ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ !

ΜΟΝΟ με τη μαζική μας συμμετοχή στις εκλογές της 21ης Ιουνίου εξασφαλίζουμε τις προϋποθέσεις και δημιουργούμε τις προοπτικές για μία δυνατή και ενεργή ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΣΥΝΕΚ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Καραβασίλης Σταύρος του Αντωνίου

Κηπουρός Ιωάννης του Δημητρίου

Κουφός Δημήτριος του Νέαρχου

Ματοσιάν Αλμπέρ Ντικρ (Ντικράν) του Αρά Ρομέρ

Παυλάτος Εμμανουήλ του Γεωργίου

Πρινήτης Μιχαήλ του Πολύδωρου     

Φωτιάδης Κωνσταντίνος του Ιωάννη

 

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ

Καλφοπούλου Αικατερίνη του Κων/νου

Καραβασίλης Σταύρος του Αντωνίου

Κηπουρός Ιωάννης του Δημητρίου

Κουφός Δημήτριος του Νέαρχου

Ματοσιάν Αλμπέρ Ντικρ (Ντικράν) του Αρά Ρομέρ

Μεταξοπoύλου Ιωάννα του Διαμαντή

Παυλάτος Εμμανουήλ του Γεωργίου

Πρινήτης Μιχαήλ του Πολύδωρου     

Τσακμάκη Λαμπρινή του Βασιλείου                                            

Φωτιάδης Κωνσταντίνος του Ιωάννη

 

 

Μοιράσου το άρθρο!